ПРЕМИЈЕРКА ДОЧЕКАЛА АВИОН ИЗ БАХРЕИНА: Највећа појединачна донација од почетка епидемије слетела у Србију (ВИДЕО)

Новости онлине

20. 01. 2021. у 08:45

ПРЕМИЈЕРКА ДОЧЕКАЛА АВИОН ИЗ БАХРЕИНА: Највећа појединачна донација од почетка епидемије слетела у Србију (ВИДЕО)

Фото: Танјуг/Никола Анђић

ПРЕДСЕДНИЦА Владе Републике Србије Ана Брнабић дочекала је авион са донацијом Бахреина за борбу против вируса корона.

Бахреин је донирао медицинску заштитну опрему за борбу против вируса корона и то је једна од највећих појединачних донација од почетка пандемије.

У име краља Бахреина видео поруком се присутнима на аеродрому обратио председавајући Врховног већа за омладину и спорт и саветник за националну безбедност, шеик Насер бин Хамад Ал Калиф.

Он је захвалио свим медицинским радницима који се боре против ковида-19 као глобалне пошасти и поручио да ће Бахреин наставити да помаже својим пријатељима.

- У име краља желим најбоље за напредак и просперитет Србије -  рекао је шеик Ал Калиф.

Премијерка се захвалила краљу Бахреина, и рекла је да смо током јануара дочекали 5 авиона из краљевине Бахреин.

- У тих пет авиона је било више од 67 тона медицинске помоћи, у овом последњем је стигло и 20 респиратора. Председник Вучић се већ чуо са краљем Бахреина крајем прошле године, и разговарали су о економским питањим и борби против епидемије. Резултат тих разговора су ових пет авиона који су слетели - рекла је премијерка.

Она се захвалила Ер Србији на свему што су учинили у борби са епидемијом, и истакла је да сва ова помоћ без њих не би брзо и лако стигла до наших медицинских радника и болница.

- Коначно, ово говори и о угледу председника Вучића који он ужива у свету. Данас видимо колико је важно имати пријатеље широм света, и хвала краљевини Бахреин. Ја још једном упућујем позив краљу Хамаду, који је председник већ упутио, да дође и посети Србију - рекла је премијерка.

Премијерка је рекла да сва ова помоћ иде у централне магацине, а затим се према потребама распоређује у медицинске центре и домове здравља.

На питање да ли је ово почетак једне нове сарадње са арапском краљевином Бахреин, премијерка је нагласила да та држава има велики значај у исламском свету.

- Због тога је толико важно што је председник Вучић телефоном разговарао са краљем Хамадом, и ово је некако први корак који је огроман, а на нама је да даље градимо узајамним посетама на највишем нивоу. Бахреин је земља са изузетним геостратешким утицајем, у целом арапском и исламском свету, и наставићемо да развијамо сарадњу са њима - рекла је Ана Брнабић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)