ИГОР ЈУРИЋ О СЛУЧАЈУ МИРОСЛАВА АЛЕКСИЋА: Такви сексуални злостављачи су опаснији од оног који је убио моје дете

Novosti online

19. 01. 2021. у 21:46

ИГОР ЈУРИЋ О СЛУЧАЈУ МИРОСЛАВА АЛЕКСИЋА: Такви сексуални злостављачи су опаснији од оног који је убио моје дете

Фото: Принтсцреен

ИГОР Јурић, оснивач "Фондације Тијана Јурић", говорећи о случају Мирослава Алексића, уз ограду да не говори о њему јер му кривица није доказана, изјавио је да су такви сексуални злостављачи опаснији од оног који је убио његову ћерку.

Подсетимо, Тијану је у јулу 2014. године убио Драган Ђурић, месар из Београда, који је касније осуђен на 40 година затвора за покушај силовања и убиство.

Повлачећи паралелу, Јурић је у емисији "Упитник" на РТС рекао:

- Човек који је убио наше дете није довољно интелигентан и моћан да може да манипулише дететом и зато ју је убио, док ови утицајнији сексуални злостављачи то могу. У томе је разлика. Мени су овакви људи много опаснији него онај који је убио наше дете.

Са Јурићем се сложила психолог Тања Игњатовић и додала:

- Такви су психолошки убили десетине.

Гост емисије била је и Ивана Јосифовић, судија Вишег суда, која се запитала зашто су девојке ћутале толике године и зашто друштво није реаговало на снимке Алексићевих часова из 90-их година.

Тања Игњатовић је покушала да одговори:

- Деца не могу да примете све недозвољене сексуалне радње које злостављачима представљају припрему за блудну радњу. Том припремом они збуњују децу.

Јурић је, говорећи о једном активном случају, такође објаснио са каквим се проблемима суочавају злостављана деца.

- Када сам га питао колико је то болело на скали од један до десет, одговорио је 30. То дете је интелигентно, а открило нам је да му је највећи страх било да га породица не одбаци. Било је изманипулисано", рекао је Јурић.

(Курир)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Ja sam

19.01.2021. 22:16

Мене живо занима по којим правним и моралним основама ова особа Игор Јурић разговара са жртвама сексуалног насиља пре него што са њима разговарају службеници надлежних институција.