МИКИНА ШКОЛА ЈЕ СЕКТА: Биљана Србљановић проговорила о случају злостављања девојака - "Увек сам била против њега!"

Новости онлајн

19. 01. 2021. у 20:25

МИКИНА ШКОЛА ЈЕ СЕКТА: Биљана Србљановић проговорила о случају злостављања девојака - Увек сам била против њега!

Фото: Танјуг/Тања Валић

ИСПОВЕСТ младе и перспективне глумице Милене Радуловић о томе да ју је још као седамнаестогодишњакињу силовао учитељ школе глуме Мирослав Мика Алексић, потресла је јавност, а она није била једина која је иступила овим поводом.

Јуче је и глумица Београдског драмског позоришта Ива Илинчић рекла да је и она полицији пријавила Алексића, док се сада поводом овог случаја огласила и Биљана Србљановић, драмска списатељица и професорка Факултета драмских уметности у Београду.

- Увек сам била против рада тог човека и сматрам да је та школа опасна. Али на памет ми није пало да се тамо дешава сексуално насиље. Гледала сам ту децу на пријемним испитима и знала сам да будем јако груба у разговору са њима, јер сам покушавала да им објасним да је та школа секта. Да се отргну од тога што су тамо научили. Ми на пријемном разговарамо о градиву и када говоре о, на пример, женским ликовима, видело се то његово стављање жена у функцију мушкараца, они су понављали ту његову идеолошку мантру коју су усвојили и држали је се, без изузетка - казала је Биљана.

Фото Д. Живанчевић

- Нису та деца и млади људи постали сјајни глумци због Мике, него се он накачио на најталентованије. Они су његова реклама, они су њему давали кредибилитет, а не обрнуто. Они су његова реклама, он је њих обликовао у психолошком смислу. Морам да нагласим и овде да није силовање то када неко скочи на тебе, већ је силовање сваки насилни додир. Тај човек није никакав професор, он са факултетом нема везе. Он је учитељ глуме у приватној школи. Сви на факултету смо у стању апсолутног шока, али декан нема разлога да се оглашава у јавности јер тај човек никакве везе са нашим факултетом није имао. Ми смо објавили саопштење - додала је она.

- Страшна су та питања - што си се враћала, што си то трпела... Да је реч о студенткињи медицине коју је напаствовао професор биологије, нисам сигурна да би било питања што си се враћала у школу биологије. Овде је реч о глумицама, па су таква питања честа. Те младе жене више нису жртве, оне су победиле. Ја више не желим да гледам глумце од 60 година који имају љубавне сцене са глумицама од 30 година. Тај цео наратив мора да се промени - закључила је Биљана.

(К1)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)