ПРЕМИЈЕРКА О СЛУЧАЈУ МИКЕ АЛЕКСИЋА: Ово је изузетно тешка тема, не смемо да се шалимо са тим

Новости онлине

19. 01. 2021. у 13:21

ПРЕМИЈЕРКА О СЛУЧАЈУ МИКЕ АЛЕКСИЋА: Ово је изузетно тешка тема, не смемо да се шалимо са тим

Фото: Принтсцреен

ПРЕМИЈЕРКА Србије Ана Брнабић истакла је данас би читаво друштво, а посебно јавне личности и медији требало да пруже подршку свим женама које трпе било који вид насиља, те нагласила да са таквим стварима нико не сме да се шали.

Она је коментаришући хапшење чувеног наставника глуме Мирослава Мике Алексића, након пријава које су против њега поднеле глумице Милена Радуловић и Ива Илинчић које је сексуално злостављао, рекла да је то озбиљна и важна тема за читаво друштво .

- Чули смо јуче неке неслане шале у одређеним медијима. Позивам све у нашем друштву а пре свега јавне личности да се не шале са тим стварима, да овде подвучемо црту. Пружимо подршку свим женама које трпе било какво насиље. Ово је изузетно важна тема, тешка и емотивна - рекла је премијерка.

Навела је да очекује извињење телевизије и водитеља Дарка Митровића који је јуче изговорио језиву и скандалозну реченицу "није исто да те силује Легија и да те силује Мика Алексић". -

- Мислим на "Ментално разгибавање" где смо и чули ту невероватну реченицу да "није исто кад те силује Легија и Мика Алексић". Нисам видела извињење телевизије, што ми говори да они стоје иза тога што је изговорено - рекла је она.

Подсетимо, један од водитеља емисије "Ментално разгибавање" јуче се, коментаришући исповест глумице Милене Радуловић која је чувеног наставника глуме оптужила за силовање и недозвољене полне радње, упитао зашто она све ове године није говорила ништа о страхотама кроз које је прошла, те додао да Алексић "није рмпалија" од кога би неко требало да буде уплашен.

- Морам да признам још једну збуњујући ствар. Мика Алексић није неки рмпалија, неки мафијаш, па да будеш уплашен од Мике Алексић. Врло лако може човек да се реши - рекао је он, и на томе се није зауставио.

- Није исто да те силује Легија и да те силује Мика Алексић - рекао је Митровић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)