У КЊИЖАРАМА ОД 19. ЈАНУАРА: У продаји збирке за малу матуру

Љ.Б.

19. 01. 2021. у 12:48

У КЊИЖАРАМА ОД 19. ЈАНУАРА: У продаји збирке за малу матуру

фото Д. Миловановић

ЗБИРКЕ задатака из српског, односно матерњег језика, математике и комбинованог теста за припрему осмака за завршни испит, заједничко издање Завода за вредновање квалитета образовања и васпитања и Просветног прегледа, у продаји су од 19. јануара.

Свака збирка садржи по 450 задатака, распоређених на основни, средњи и напредни ниво. На крају публикација налазе се решења.


Основни задатак збирки је да ђацима приближи модел задатака који ће се наћи на завршном испиту у јуну и да им омогући да самостално вежбају и проверавају знање  – наводе приређивачи публикација. - Уколико осмаци буду марљиво вежбали, збирке им могу гарантовати успех на малој матури, јер је у изради задатака учествовало око стотину наставника из основних и средњих школа, као  и са факултета, чиме је  осигуран квалитет у свим траженим елементима.

Све публикације могу да се купе у књижари „Просветног прегледа” у Београду и књижарама широм Србије или поузећем. Све три збирке заједно коштају 850 динара. Појединачно, цена збирке за српски или матерњи језик је 360 динара, збирка за математику 250 динара, а комбинована збирка 240 динара. За оне који желе да вежбају задатке и ван ових збирки, у продаји су и тестови са завршних испита претходних година.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)