МИНИСТАР ЛОНЧАР ПРИМИО КИНЕСКУ ВАКЦИНУ: Пример за све грађане Србије, имунизован и др Гојковић (ВИДЕО)

Новости онлине

19. 01. 2021. у 11:12

МИНИСТАР ЛОНЧАР ПРИМИО КИНЕСКУ ВАКЦИНУ: Пример за све грађане Србије, имунизован и др Гојковић (ВИДЕО)

Фото: Принтсцреен

МИНИСТАР здравља Златибор Лончар ће данас у институту "Торлак" примити вакцину против ковида 19.

Вакцину је након министра примио и покрајински секретар за здравство др Зоран Гојковић.

- Покрајински секретар и ја смо данас примили кинеске вакцине од "Синофарма". То је трећа вакцина која је стигла у Србију. Апелујем на грађане Србије да је ово једина шанса да победимо епидемију. Једини начин да не пренесемо некоме другом заразу је управо вакцинација - рекао је министар Лончар.

Министар је рекао да је наш циљ да у Србији поново све буде као пре епидемије, и истакао је да су кинеске вакцине изузетно безбедне и ефикасне.

- Није било лако набавити оволике дозе вакцина, знате и сами да је Србија једина у региону која не само да има вакцине, него има три врсте па грађани могу да бирају. Позивам све грађане да се вакцинишу и да кренемо даље - рекао је министар.

Он је потом рекао да се осећа одлично и да га није болело нимало, а потом је рекао да се готово 400.000 људи пријавило на сајту Е управе за вакцинацију.

- То не укључује здравствене раднике који то раде на својим радним местима. Такође, јутрос смо се договорили да сви грађани старији од 70 година да оду до отворених пунктова и да ће бити вакцинисани, без обзира да ли су се пријавили или не - истакао је Лончар.

Министар Лончар је рекао да ће ова вакцина вероватно у наредним годинама постати сезонска вакцина, као цепиво против грипа.

- Такође смо причали и о новом соју корона вируса, који се већ појавио у Мађарској, и то је забрињавајуће. Није реално да спречимо његов улазак, али је боље да дочекамо све што спремнији. Кризни штаб ће расправљати о томе - рекао је Лончар.

Подсећамо, данас је почела масовна имунизација у нашој земљи, а председник је јутрос на седници Оперативног тима за вакцинацију рекао да је управо данас кључан дан за будућност Србије.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)