„ДО САДА СТИГЛО 1.054 950 ДОЗА“ - Брнабић: Уговорено још 6.182.200 вакцина

Танјуг

19. 01. 2021. у 09:04

„ДО САДА СТИГЛО  1.054 950 ДОЗА“ - Брнабић: Уговорено још 6.182.200 вакцина

Фото: Принтсцреен

У СРБИЈУ је до сада стигло укупно 1.054 950 вакцина, а уговорено је, делом и плаћено, 6.182.200 вакцина, изјавила је данас премијерка Ана Брнабић на седници државног врха и Оперативног тима за вакцинацију и истакла да смо по томе једни од најбољих у Европи.

Каже да је за све у Европи сада највећи изазов како да се те вакцине сада администрирају и што пре обави вакцинација.

-Ми ово заиста радимо на систематичан начин - нагласила је Брнабић.

Истиче да до сада нисмо имали систем који то може да прати на прави начин, док сада систем може да прати вакцину од доласка у нашу земљу, када слети авион на аеродром до тренутка доласка у магацин, изласка из магацина, пријема у здравствену установу, процес вакцинације, као и оно што се дешава после.

Брнабић је додала да се прате и оне вакцине које не могу да се употребе ако су оштећене или нису адекватно чуване.

Каже да раније када се добијала вакцина за грип да су грађани добијали само један папирић и да то није било лако пратити.

Премијерка додаје да, иначе, вакцине стижу у два централна магацина у Србији, један је на Торлаку и други магацин РФЗО Фармалогист.

Додала је да је пуштен у рад систем за пријаву грађана и позвала све грађане да се пријаве путем е Управе и телефонски пошто је отворен контакт центар.

Брнабић каже да сви добију поруку о термину вакцинације.

Како је рекла, тај систем даје основу за развој е Здравства, што је један од приоритета ове владе - дигитлаизација здравственог система како би грађани имали што бољу услугу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)