СЕДНИЦОМ ПРЕДСЕДАВАО ВУЛИН: Ево шта је данас одлучио Републички штаб за ванредне ситуације

Novosti online

18. 01. 2021. у 15:01

СЕДНИЦОМ ПРЕДСЕДАВАО ВУЛИН: Ево шта је данас одлучио Републички штаб за ванредне ситуације

Фото: МУП

РЕПУБЛИЧКИ штаб за ванредне ситуације наложио је локалним штабовима и свим субјектима од посебног значаја за заштиту и спасавање, да наставе да прате стање на терену и превентивно делују у циљу заштите становништва и материјалних добара.

Ова одлука је донета на данашњој, ванредној седници којом је председавао командант Републичког штаба за ванредне ситуације и министар унутрашњих послова Александар Вулин, а на којој су анализиране активности и мере предузете на санацији последица непогода које су задесиле делове Србије услед снежних падавина и пораста водотокова на рекама, саопштено је из МУП-а.

Начелник Републичког штаба за ванредне ситуације и припадник Сектора за ванредне ситуације Лука Чаушић истакао је да је услед обилних кишних падавина, изливања бујичних водотокова и проблема у водоснабдевању на снази ванредна ситуација на територији 23 локалне самоуправе, пет градова и 18 општина.

Износећи резултате рада Сектора за ванредне ситуације, Чаушић је прецизирао да су ватрогасци били ангажовани на 141 ванредном догађају, од чега се 108 односило на црпљење воде.

“Извршена је евакауација 93 особе из објеката који су поплављени након изливања бујичних водотокова“, навео је Чаушић.

Он је додао да је на интервенцијама било ангажовано више од 350 ватрогасаца-спасилаца, 174 ватрогасна возила, 15 спасилачких чамаца и 113 ватрогасних пумпи.

„Падавине су изазвале проблеме у снадбевању потрошача електричном енергијом, због чега је Сектор за ванредне ситуације, на захтев општинских штабова, уступио на коришћење 41 агрегат за помоћ становништву које је остало без струје у Зајечару, Прокупљу, Куршумлији, Лесковцу и Медвеђи“, рекао је Чаушић.

Седници Републичког штаба присуствовали су и министри Златибор Лончар, Анђелка Атанасковић, Никола Селаковић, Марија Обрадовић, те директор канцеларије за КиМ Петар Петковић и други представници Владе који учествују у раду тог тела.

Ускоро опширније

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)