ВУЛИН О СЛУЧАЈУ АЛЕКСИЋ: Не чекајте, већ насилника пријавите полицији!

Танјуг

18. 01. 2021. у 09:30

ВУЛИН О СЛУЧАЈУ АЛЕКСИЋ: Не чекајте, већ насилника пријавите полицији!

Фото: МОД

МИНИСТАР унутрашњих послова Србије Александар Вулин изјавио је данас да је власник школе глуме Мирослав Мика Алексић, који је оптужен за силовање, задржан у полицији, а да је све даље на правосудним органима.

Он је за Тв Пинк рекао да је полиција ту да одради свој део посла који се тиче истраге, да разговара са свима са којима је потребно.

- Све што је полиција сакупила предаје надлежном тужилштву, које даље одлучује, обраћа се надлежном суду. Све то има своју процедуру - рекао је Вулин.


Он је позвао жртве, сваке врсте насиља, да не чекају и да пријаве насилника полицији и да ће тако моћи да буду заштићени.

- Сви помислимо да се то дешава неком другом, у другим земљама, другим људима. Ово се десило нама. Молим све да не извлаче закључке да се ово односи на све просветне раднике, на људе који брину о нашој деци. Ово је ужасан изузетак и на нама је да се боримо да виновници буду кажњени, а жртве заштићене - навео је министар.

Вулин је, говорећи и о стању у полицији, рекао да је за њега кључна ствар за оцену рада начелника полицијске управе какав је његов однос према општем криминалу и како се осећа човек у његовом месту.

- Како се осећа човек у Пожаревцу, је л'' сме да хода где хоће, је л'' грађани Панчева могу да прошетају кроз парк. Могу ли грађани без страха да прошетају главном градском улицом, а да не размишља о безбедности. Је л'' му се дете враћа из школе без патика. То је мера успеха начелника полицијске управе - рекао је Вулин.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)