УСКОРО ПОПУШТАЊЕ МЕРА У СРБИЈИ!? Ево на шта ће се односити, види се светло на крају тунела

Новости онлине

17. 01. 2021. у 11:21

УСКОРО ПОПУШТАЊЕ МЕРА У СРБИЈИ!? Ево на шта ће се односити, види се светло на крају тунела

Фото: Танјуг/Страхиња Аћимовић

У ТРЕНУТКУ када почиње масовна имунизација становништва и када смо дисциплином свих успели да смањимо број заражених време је да размишљамо о попуштању мера, рекао је заменик градоначелника Горан Весић и додао да је о томе разговарао и са представницима Привредне коморе Србије и привредника.

– Захваљујући напорима председника Вучића ми смо трећа земља у Европи у којој је почела вакцинација и обезбеђено је довољно бесплатних вакцина за све грађане. Посебно сам срећан јер је Град Београд успео да се избори да сектор услуга ради до 20 сати. Данас се у Београду ради живи, а све је затворено у Паризу, Берлину, Лондону, Прагу и Бечу. Ми смо успели да нађемо меру између очувања јавног здравља и чувања радних места. Обезбедили смо да Београд ради и тако омогућили десетинама хиљада људи да добијају плате. Поносан сам на то. Свесно сам се борио за радна места иако сам био мета напада. Знао сам да ако се затвори сектор услуга само у Београду остаје без посла 40 хиљада жена и мушкараца – истакао је Весић.

Како је додао, сада када се види светло на крају тунела и када је почела имунизација време је да се продужи радно време бар до 22 сата.

– Видео сам изјаве лекара из Кризног штаба да они прелажу да се мере не попуштају до краја јануара. Они за то имају своје аргументе као и ми своје, разговараћемо. У сваком случају очекујем да се од 1. фебруара ради до 22 сата. Ми ћемо се борити да се то догоди и раније – закључио је Весић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)