ПОСЛЕ "КЛИКА" СТИГАО И ПОЗИВ: "Новости" у ДЗ "Нови Београд" са старијим суграђанима који су се међу првима определили за пелцовање

Б. Б.

16. 01. 2021. у 07:05

ПОСЛЕ КЛИКА СТИГАО И ПОЗИВ: Новости у ДЗ Нови Београд са старијим суграђанима који су се међу првима определили за пелцовање

Фото М. Анђела

У ДЕСЕТ београдских домова здравља почела је вакцинација најстаријих суграђана.

За први дан имунизације "резервисано" је 615 доза цепива, највише за старије од 75 година који живе на Новом Београду - 70 вакцина.

Врачар и Вождовац добили су по 35 вакцина, а Чукарица 30.

Наша екипа посетила је ДЗ "Нови Београд", где су нам суграђани који су, у пратњи деце и унука, дошли да се вакцинишу рекли да су изузетно задовољни организацијом. Већина њих се пријавила преко е-управе и, како кажу, били су изненађени како су брзо позвани да дођу.

Како не би било чекања, грађани су обавештени у које време да дођу у дом здравља.

- Пријавила сам се првог дана преко е-управе и ево управо сам примила "Фајзерову" вакцину - рекла нам је Јелена Милошевић (92). - Апсолутно подржавам вакцинацију и мислим да би сви требало да је приме. Сваке године се вакцинишем и против грипа и никад се нисам разболела током зиме.

У ординацији смо затекли Миланку Марковић (88). Каже да ниједног тренутка није имала дилему да ли ће се вакцинисати или не.

- Када су стигле прве вакцине, чекала сам како могу да се пријавим - каже Миланка. - Нисам се обазирала на приче да нису довољно испитане, да сачекам још мало. Вакцинисала сам се и против свињског и птичијег грипа, а сваке године и против сезонског. Никада нисам имала ни главобољу, а камоли нешто теже.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)