СПАС ЗА СРПСКИ НАРОД: Меридиан посетио Косово и Метохију, па донирао оно што је било НАЈПОТРЕБНИЈЕ

Промо

15. 01. 2021. у 12:00

СПАС ЗА СРПСКИ НАРОД: Меридиан посетио Косово и Метохију, па донирао оно што је било НАЈПОТРЕБНИЈЕ

Фото В. Ћирић

ОСИМ добро познатих вишедеценијских искушења, а недавно и пандемије, наши суграђани на Косову и Метохији већ данима се боре и са опасним поплавама.

Најтежа је ситуација у централном подручју Покрајине, као и у Косовском поморављу, где су у многим домаћинствима услед изливања речних и бујичних токова оштећени објекти за становање, угрожено снабдевање пијаћом водом и електричном енергијом.


Као и увек када је наш народ у невољи, Меридиан се убрзо нашао на лицу места - у угроженим насељима општина Грачаница, Велика Хоча и Ораховац.

Како би се што пре превазишле најкритичније последице изливања речних токова и живот колико је могуће вратио у нормалу, компанија Меридиан донирала је специјалне црпне пупмпе за испумпавање воде, која је допрла до дворишта и стамбених објеката.

Фото: Промо

 

- Сада је приоритет што пре извући влагу из кућа, почети са исушивањем и нормализовати снабдевање електричном енергијом и пијаћом водом, па да се крене на што брже и ефикасније санирање штете. Од срца се захваљујем компанији Меридиан на донирам пумпама које су сада најпотребније овој али и осталим погођеним општинама. Више и од материјалне помоћи, највише радује знак да смо и у овој борби заједно као народ - речи су председника општине Грачаница Срђан Поповић.


Ово је наставак вишемесечне кампање помоћи нашим суграђанима у јужној покрајини коју организује компанија Меридиан у сарадњи са Канцеларијом за Косово и Метохију Владе Републике Србије.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (8)