"НОВОСТИ" САЗНАЈУ: Ко је ушао у Србију пре укидања ПЦР теста, остаје у карантину

Б.Р.

15. 01. 2021. у 11:28

НОВОСТИ САЗНАЈУ: Ко је ушао у Србију пре укидања ПЦР теста, остаје у карантину

Фото: АП

ГРАЂАНИ Србије и станци који су ушли у Србију без ПЦР теста, и добили меру -обавезна кућна изолација 10 дана, остају у карантину и после укидања обавезног теста за улазак из пет земаља -Северне Македоније, БиХ, Црне Горе, Албаније и Бугарске, који од јуче није услов за прелазак наше границе, сазнају "Новости".

У изолацији по уласку у Србију је више хиљада грађана који су до прекјуче прешли нашу границу, а полиција проверава да ли су заиста на адересама које су пријавили и поштују ли меру. Тако је било и јутрос: полицајци у тимовима за контролу мере изолацице по списку оних којима је ова мера изречена, а налази се на у бази е-инспектор и ажурира на сваких четири сата, проверавали поштовање обавезног кућног карантина.

Онима које не нађу на адреси становања пише се прекршајна пријава и мораће да плате казну и до 150.000 динара.

Да сви који су ушли у Србији пре него што је за држављане пет околних земаља, и наше повратнике, укинут обавезан ПЦР не старији од 48 сати, за "Новости" је потврдио Горан Стаменковић, помоћник министра здравља за санитарни надзор:

-Негативан ПЦР тест или обавезна изолација од 10 дана, остају обавезна мера за све који су у земљу ушли на дан важења одредбе о посебним епидемиолошким условима за улазак у Србију- каже Стаменковић.

Ускоро опширније

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (5)

Srb

15.01.2021. 12:27

Враћен сам са Аеродрома у Немачкој 22.Децембра, јер су деци истекла важећа српска документа а са немачким пасошем се деца од 9 и 14 година третирају као странци и ако отац и мјака имају важеће српске путне исправе. Кажу: Ви можете да путујете а деца не ако немају пцр тест или важећи српски пасош. А пасош се због короне није мого продужити на време. Дефинитивно наше законе пишу људи који немају средњу школу, гарантујем.

Deps

15.01.2021. 16:25

@Srb - A svaki savesni roditelj proverava važnost putnih isprava ranije.... i ne čeka se poslednji trenutak. Nego misli idem dole u Srbiji jer je tamo jeftinije. A ima nas takvih na pretek koji tako misle.

Šabac

15.01.2021. 15:03

Ово је срамота! Зашто се не укину мјере изолације за становнике Србије, када сви из региона сада могу слободно да улазе у земљу. Туга! Малтретирање обичних грађана.

Dragan

15.01.2021. 15:59

Državljanin sam Srbije i u našu zemlju ušao na graničnom prelazu Lapušnica opština Loznica.. To je granica sa RS BiH i ušao sam 12 januara u 12h.. I kad sam došao na srpsku stranu naš policajac mi je tražio test.. Ja sam bio iznenađen jer dan pre 11januara nije bio potreban ni našim ni stvarnim državljanima svi su prelazili bez testa.. Ja sam pitao policajca kako to a on mi je rekao da juče nije radio i da ne zna ništa.. I da ja moram u karantin 10 dana.. Tako da sam ja u kućnom pritvoru 10dana...A od 14 januara mogu svi u Srbiju a ja u kućnim pritvoru kao kriminalac..