МИНИСТАР СТЕФАНОВИЋ УРУЧИО СТИПЕНДИЈЕ МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ: 23 младих испунило услове

Novosti online

14. 01. 2021. у 16:28

ПОТПРЕДСЕДНИК Владе и министар одбране др Небојша Стефановић уручио је данас уговоре о стипендијама Министарства одбране за 23 младих, који су испунили тражене услове конкурса за 2020/2021 годину, на свечаности у Великој ратној сали старог Генералштаба.

МИНИСТАР СТЕФАНОВИЋ УРУЧИО СТИПЕНДИЈЕ МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ: 23 младих испунило услове

Фото: Министарство Одбране

Стефановић је поручио да ови млади људи, који су одлучили да своју будућност граде у систему одбране и који желе да своје знање и труд уложе у изградњу јаче војске и боље Србије, завређују свако поштовање.

Фото: Министарство Одбране

- На моје велико задовољство, они данас постају наши стипендисти. Стипендије које додељујемо само су један од начина да подстакнемо младе људе да се одваже и прикључе нашој великој породици Министарства одбране и Војске Србије. Велика је част носити униформу војске и бити њен припадник, наше традиције су нешто чиме се мали број држава у свету може похвалити. Ви данас постајете део те богате традиције уз обавезу да у наредном периоду својим радом и знањем унапредите и поставите темеље за нека нова времена и будете пример неким новим стипендистима – поручио је Стефановић.

Министар је истакао да ће шест војних стипендиста, по окончању средње школе и војног оспособљавања, бити примљено у редове Ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране, што је привилегија малог броја људи.

Њихових 17 старијих колега по окончању студија почеће са радом у Војнотехничком институту у Београду и Техничко-ремонтном заводу „Ђорђе Димитријевић Ђура“ у Крагујевцу, за које је министар подсетио да су изузетно поштоване институције у целом свету.

Фото: Министарство Одбране

- Свесни смо да у приватном сектору млади могу више да зараде. Међутим, држава заиста свакодневно ради на побољшању материјалног стандарда припадника војске и то ће се већ видети у овој години кроз значајно повећање плата. Такође, изградња станова за  припаднике снага безбедности, пружа могућност да наши припадници реше питање крова над главом по повољним ценама које су далеко испод тржишних – рекао је Стефановић.

Он је истакао да је мноштво  разлога и предности због којих млади људи имају будућност у Војсци Србије, али да је љубав према Србији и нашем народу свакако најважнији мотив.

Вељко Јовановић из Беле Паланке, будући авиомеханичар, каже да му стипендија Министарства одбране значи много.

- Увек сам волео војску, поготово српску ратну историју. То је главна ствар која ме је привукла да радим у Војсци Србије. Лично за мене, стипендија представља искорак ка самосталности у даљем животу. Осећам се поносно због успеха да овде дођем из једног малог места и што имам прилику да уговор добијем лично од министра одбране - истиче Јовановић.  

Уговор о стипендирању добио је и Војин Вешковић из Зајечара, студент Електронског факултета у Нишу, модула електроенергетика.

- Конкурс ме је привукао зато што бих наставио традицију својих предака који су били официри, што је за мене била велика част. Изузетно сам задовољан што сам успео и што сам дошао до овог момента да сам добио стипендију. Ова стипендија значи да сам на добром путу, а свакако ту је и значајна финансијска подршка – истиче Вешковић.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)