КОРАК ПО КОРАК: Како да предавања, промоције књига и трибине пратите из свог дома

В.Н.

16. 01. 2021. у 11:17

КОРАК ПО КОРАК: Како да предавања, промоције књига и трибине пратите из свог дома

Фото В. Н.

МНОГИ културни центри, библиотеке или научне установе због тренутне ситуације заказане културне догађаје поново су пребацили на онлајн програм.

Сви који желе да и поред тога присуствују неком предавању или промоцији књиге потребно је само да знају у које време се одржава као и посредством које платформе је могуће погледати програм. Ако знате ове смернице, научно предавање, промоцију књиге или књижевно вече можете посетити из свог дома.

 КОРАК 1

ПОШТО укључите свој рачунар, лаптоп или таблет неопходно је да потом покренете и претраживач преко којег посећујете интернет-странице (Google chrome, Mozilla...).

 КОРАК 2

КАДА отворите претраживач укуцајте име странице која ће пуштати најављени догађај. Ако је то на пример страница неког Центра за културу, на пример "Центар за културу Гроцка", укуцајте назив и кликните ОК или ентер како бисте доспели на ову страницу.

  КОРАК 3

ОТВАРАЊЕМ сајта, појавиће се линк преко којег ћете моћи уживо да пратите пренос предавања из галерије центра. Поједине културне установе ове линкове постављају и на своје фејсбук-странице, па их можете посетити и на тој адреси. Када се појави линк неопходно је само да кликнете на њега и он ће вас одвести право у салу где ће програм бити одржан.

 КОРАК 4

ВЕОМА је важно да знате тачно време када се пуштају преноси, јер у супротном ако дођете раније на сајт појавиће се опција као подсетник за који догађај је у плану да буду на репертоару.

 КОРАК 5

У ЗАКАЗАНО време када културне установе почну са приказивањем потребно је само да кликнете на опцију play како бисте уживали у извођењу програма. Уживо праћење предавања углавном траје око сат времена и не постоји опција да премотате или да вратите снимак уназад.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)