РУДНИК ЛЕЦЕ БЕЗ СТРУЈЕ: Ванредна ситуација због поплава и у општини Медвеђа

И.М.

12. 01. 2021. у 12:58

У ОПШТИНИ Медвеђа дошло је до изливања реке Јабланице и Бањске реке у Сијаринској Бањи где је вода однела два моста и поплавила стругару за прераду дрвета, док је у Негосављу поплављено неколико кућа.

РУДНИК ЛЕЦЕ БЕЗ СТРУЈЕ: Ванредна ситуација због поплава и у општини Медвеђа

Фото: Приватна архива

Половина територије Медвеђе је без електричне енергије, а стрју нема ни рудник „Леце“ због покиданог далековода. Председник општине Небојша Арсић оцењује да су бујице направиле велику штету.

- Евакуисано је једно домаћинство у Медвеђи. Ради се о шесторо деце и баки. Добро је да је вода почела да се повлачи у корита, али сада је велики проблем поново успоставити снабдевање струјом – казао је Небојша Арсић, председник општине.

Он је оценио да је добро што су падавине престале, јер да није тако штета би била непроцењива. На планинама изнад Медвеђе има око пола метра снега, па је добро и то што метеоролози најављују хладне дане како би се успорило његово топљење.

У Медвеђи је киша падала три дана без престанка. Због последица ове елементарне непогоде надлежни су одлучили да прогласе ванредну ситуацију.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)