ВЛАСОТИНЦЕ БЕЗ ВОДЕ ЗА ПИЋЕ: Оштећен водозахват на Власини – почела санација штете након поплава

И.М.

12. 01. 2021. у 12:47

ВОДОСТАЈ Власине опао је за око два метра у односу на јуче, па више нема опасности од изливања шахти и плављења дворишта и кућа у Власотинцу.

ВЛАСОТИНЦЕ БЕЗ ВОДЕ ЗА ПИЋЕ: Оштећен водозахват на Власини – почела санација штете након поплава

Фото: ГУ Власотинце

Почело је санирања штета које су настале услед обилних падавина.

Ватрогасци помажу у исмпумпавању воде из подрума и гаража у Гложану, има одрона на путевима, појавило се клизиште у селу Шишава, а према Лопошуњи мештани, и запослени у предузећу за одржвање путева, уклањају дрвеће са пута.

Породицама из ромског насеља, чије су куће јуче угрожене водом, локална самоуправа је обезбедила смештај, а снабдевање струјом у брдско-планинском подручју се нормализује. Без електричне енергије су још увек Гуњетина, Липовица, Црна Бара, Јаковљево, Јездина и део Горњег Гара. Струје нема ни у Бистрици, а на правцу према Орашју део од Дадинца према Горњој и Доњој Лопушњи.

Власотинчани су и даље без воде за пиће, јер је дошло до оштећења водозахвата на реци Власини и цевовода сирове воде, код села Бољара. Надлежни кажу да је оштећена цев у дужини од 50 метара. Набављена је нова и ако све буде текло по плану грађани би у среду требало да добију техничку воду, а док се не добије потврда о њеној исправности снабдеваће се из цистерни.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)