ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ У ЖУТОМ: РХМЗ издао упозорење, стижу нам ледени дани

Novosti online

12. 01. 2021. у 10:53

ОД СУБОТЕ 16. јануара у Србији се очекује суво и веома хладно време са јутарњим мразевима и температуром испод нуле у већини места у нашој земљи

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ У ЖУТОМ: РХМЗ издао упозорење, стижу нам ледени дани

Фото: Д. Балшић

Током данашњег дана биће претежно облачно, понегде уз провејавање слабог снега, док је на југу и истоку Србије и далје могућа слаба или сипећа киша, која би се на тлу могла заледити.

У среду, током целог дана очекује се претежно на југозападу Србије и у области Хомолја, најављују из РХМЗ.

Дуваће слаб, западни и северозападни ветар. Јутарња температура кретаће се од минус три до нуле, а највиша дневна од минус један до два степена.

Фото: РХМЗ принтсркин

Снег ће на подручју Србије повремено падати све до 15. јануара, предвиђају из националне хидрометеоролошке службе.

Од 16.01. до 20.01. уследиће суво и хладније време са умереним и јаким јутарњим мразевима и дневном температуром која ће ићи испод нула степени.

Фото: РХМЗ принтсркин

ХИДРОЛОШКО УПОЗОРЕЊЕ

На Лиму водостаји ће бити у порасту у наредна 24 часа и кретаће се изнад границе редовне одбране од поплава. На горњем току Јужне Мораве и Нишаве водостаји ће бити у порасту у наредна 24 часа са достизањем и превазилажењем редовне одбране од поплава код Ниша, Алексинца и Мојсиња.

На хидростаници Лесковац водостаји се крећу изнад ванредне одбране од поплава и имаће тенденцију мањег пораста у наредна 24 часа.

(Ало.рс)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)