СРБИЈА ДОБИЈА ЈОШ ЈЕДНУ ВАКЦИНУ: Кина добила дозволу за увоз цепива у нашу земљу, а ево када стиже још доза "Спутњика V" и "Фајзера"

Новости онлине

10. 01. 2021. у 11:28

СРБИЈА ДОБИЈА ЈОШ ЈЕДНУ ВАКЦИНУ: Кина добила дозволу за увоз цепива у нашу земљу, а ево када стиже још доза Спутњика V и Фајзера

Фото: Танјуг

ПРЕДСЕДНИЦА Владе Србије Ана Брнабић данас је у посети у Универзитетској дечјој клиници "Тиршова" где ће здравствени радници примити вакцину против корона вируса. Поред премијерке запослене у Тиршовој обишли су и др Срђа Јанковић и државни секретар у министарству здравља Мирсад Ђерлек.

- Изузетно је велики одзив здравствених радника и они показују и дају пример осталим грађанима Србије да је вакцина једини спас да се оконча борба против ковида 19 и да наставимо да живимо нормално. Од сутра проширујемо број вакциналних пунктова широм Србије, укључујемо и све Домове здравља, тако да у наредних 7 до 10 дана ћемо завршити вакцинацију здравствених радника и запослених, али и оних који бораве у геронтолошким центрима - рекао је Мирсад Ђерлек, државни серетар у Министарству здравља.

- Ми смо радили и завршили план пунктова за масовну вакцинацију и то ћемо као Кризни штаб усвојити до краја недеље. На Београдском сајму очекујемо да ће бити отворен пункт за масовну вакцинацију. Грађани ће моћи да се пријаве на систем преко портала еуправе моћи да искажу жељу да се вакцинишу и да одаберу опцију којом вакцином желе да се вакцинушу - рекла је Брнабић.

Она је рекла и да не постоји бојазан да ће постојати грађанин Србије који ће желети да се вакцинише, а да то неће успети.

- Желим јасно да кажем да сви у Србији који ће желети да се вакцинишу - имаћемо вакцине за њих. У овом тренутку имамо вакцину за четири милиона људи. Већ сутра добијамо додатне количине 18.525 додатних доза Фајзерових вакцина. НРК је одобрила дозволу за извоз вакцине у Србију. Очекујемо још 500.000 доза Спутњик вакцина и имамо све предуслове да кренемо у масовну имунизацију - истакала је Брнабић.

Када је реч о обавезном ПЦР тесту за улазак у Србију, Брнабић је рекла да ће ова мера бити ревидирана сутра, када заседа Кризни штаб.

(Телеграф)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)