УПОЗОРЕЊЕ ЗА СВЕ ВОЗАЧЕ У СРБИЈИ: Без зимске опреме и ланаца не крећите на пут - услови отежани!

Танјуг

08. 01. 2021. у 18:39

ЈП "Путеви Србије" позвало је данас возаче да без зимске опреме и ланаца не крећу на пут, јер се, према упозорењу Републичког хидрометеоролошког завода, данас у планинским пределима очекује повећање висине снежног покривача за 15 до 30 центиметара.

УПОЗОРЕЊЕ ЗА СВЕ ВОЗАЧЕ У СРБИЈИ: Без зимске опреме и ланаца не крећите на пут - услови отежани!

Фото: Д.Кадаревић

Саветују возаче и да користе зимске пнеуматике, поштују ограничења брзине и да прилагоде брзину кретања зимским условима на путу.

Позивају на максималан опрез при вожњи и због појаве магле која смањује видљивост на појединим путним правцима.

У саопштењу се наводи да је у Зајечару облачно, да киша умереног до јаког интензитета пада на већем делу територије док на територији Лукова и Бора пада снег.

Због појаве магле и вејавице на Честобродици видљивост је смањена од 50 до 70 метара.

ЈП "Путеви Србије" су саопштили да су на Петљи Умчари за саобраћај затворене претицајна и возна саобраћајна трака, у смеру Београд-Ниш и Ниш-Београд, а саобраћај се одвија крајњим десним тракама.

Искључење ка Нишу из Умчара је затворено за саобраћај до даљег.

На Петљи Сурчин - петљи Остружница због радова на рехабилитацији коловоза у десној саобраћајној траци на мосту преко реке Саве, саобраћај из правца Новог Сада ка Београду преусмерен је на новоизграђени део моста (супротан смер), правац Београд ка Новом Саду.

На Панчевачком мосту од данас до 11. јануара, од 22 часа до шест сати, изводиће се радови на демонтажи оштећене и уградњи нове еластично-одбојне ограде на мосту, уколико временски услови дозволе.

Тако ће се саобраћај одвијати левом слободном саобраћајном траком, у оба смера.

На деоници Рогачица - Дебело Брдо, место Овичиња (испод "Капије Подриња" ), од 26. јуна 2019. саобраћај се одвија наизменичним пропуштањем возила уз семафорску сигнализацију.

На наплатним станицама на ауто-путевима у Србији нема задржавања возила.

Према информацијама Управе граничне полиције, на граничним прелазима нема дужих задржавања.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)