УМРЛИ СУ НЕША И РАДЕ: Потресна објава доктора Кона - "Делите даље"

Novosti online

08. 01. 2021. у 13:54

УМРЛИ СУ НЕША И РАДЕ: Потресна објава доктора Кона - Делите даље

Фото Танјуг

У ЦЕЛОСТИ и са дозволом преносим статус Милене Стојановић, члана моје породице, змај-жене и хирурга у КБЦ "Др Драгиша Мишовић" која од марта ради са пацијентима оболелим од ковид 19. Слободни сте да га делите даље. И треба, написао је доктор Кон.

Објаву коју је поделио преносимо у целости.

- Љута сам. Бесна. Тужна. Немоћна.

Како описати сва стања безнађа кроз које пролазимо последњих 10 месеци? Да ли је морао Неша да умре да бисмо се тргли? Све друштвене мреже, новине, портали - сви жале, пишу хвалоспеве. Познати добијају још један поен, придобијају народ, још један политички успех, још једна степеница више у борби за положај. Тужно и срамотно.

За дан су заћутали и антивакцинаши, теоретичари завере, противници крпа на лицу, пљувачи доктора и медицинских радника, они који не признају измишљени и најсмешнији вирус, они којима смета затварање кафића, укидање журки, утакмица, провода, скијања, одласка на море.

До када? Дан-два и све ће бити исто. Зажелеће се опет својих нормалних живота и наставити.

О, да. И ја желим опет свој нормални живот. Желео га је и Неша, али нема га више. Заувек. Заувек. Ни Данијеле Гордић. Ни професора Борзановића. Ни др Дејановића. И још колико њих...нема их више. Заувек.

Да ли сте се некад сетили свих њих док нисте почели да их жалите? НЕ. Нели сам обећала да ће бити добро, да ће све проћи. Неши сам махала пре само четири дана, док ми се смејао и показивао ми да је добро, преко трахеостоме.

Не знате како. Немогуће. Па, све ви знате!

U celosti i sa dozvolom prenosim status Milena Stojanović, člana moje porodice, zmaj-žene i hirurga u KBC „Dr Dragiša...

Posted by Predrag Kon on Петак, 08. јануар 2021.

Пре само четири дана је и у нашој интензивној било деветоро доктора на респиратору. Сад их је седморо - умрли су Неша и Раде. Не. Мени је жао и НАМА који радимо ту сваки дан што их нисмо спасли. А сви су они само једног дана отишли на посао. Нормално - попили кафу, пољубили децу и отишли на посао. То је наш посао, за то смо школовани, за то смо плаћени.

И молим вас, гледаоци националних фреквенција, дајте сад што више негативних коментара, пљујте још јаче по нама. Биће нам још драже да само радимо свој посао. И за оно мало душе које носимо у себи и нисмо изгубили.

НЕЛА, НЕШО, МИШО, РАДЕ...жао ми је што нисмо успели, другари - у овој бици у којој смо се заједно борили. Божић је. Још један пиииип, још један еx...

(Информер)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

Flor

08.01.2021. 15:09

Previse teška vest. Ostajemo bez reci. Zato postoje fraze i molitve da prekinu tišinu. Primi ih Gospode u Carstvo nebesko. Zaceli njihove rane. Počivali u miru. Nama praznina na njihovim mestima ostaje kao opomena da cuvajuci sebe čuvamo jos neke. Dovoljno da i mi ispunimo svoje preostalo vreme smislom većim od nas?