ПРАЗНИЧНА ПРОГНОЗА ДР КОНА: Нема дилеме - ево шта нас чека после Божића!

Танјуг

07. 01. 2021. у 09:15

ПРАЗНИЧНА ПРОГНОЗА ДР КОНА: Нема дилеме - ево шта нас чека после Божића!

Фото Танјуг

Епидемиолог и члан Кризног штаба Предраг Кон изјавио је данас да се може очекивати да после Божића дође до благог пораста броја случајева корона вируса.

- Мислим да је и сам дочек Нове године, то јест, то што га није било у организованом смислу, знатно успорило овај вирус. Ту нема дилеме. Било је мало опуштања током неких лепих дана. Може се очекивати да после Божића дође до неког благог пораста, мада је у Београду већ настао тај благи пораст, види се да бројке опет мало расту - рекао је Кон за ТВ Хепи.

Према његовим речима, не може се очекивати да ће "кривуља" драстично да падне, јер није било тоталног затварања, а то је једини начин да тако драстично падне.

- Таква је одлука донета, нисмо имали ограничење кретања. Укупно гледано, са ове дистанце, мислим да је то рационала одлука, иако је то медицински део Кризног штаба предлагао још 13. децембра, за период од 18. до 3. јануара. Неки мисле да то није ни поменуто, а давали су исте предлоге. Јасно је да су ове мере резултат деловања медицинског и економско-политичког дела Кризног штаба - рекао је Кон.

Кон је рекао да је чињеница да је све већи број људи имун на вирус.

- Надам се да ће вакцина почети 'енергичније' да пристиже, а да ћемо ми бити врло брзи у њеном коришћењу. Морамо да будемо припремљени за ефективно спровођење имунизације. Чуо сам да це да се праве недељни планови имунизације, што је врло добро - рекао је Кон.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)