"НЕШО, ИЗВИНИ ШТО МИ НИСМО ПОМОГЛИ ТЕБИ" Др Даница се потресним речима опростила од младог лекара

Novosti online

06. 01. 2021. у 08:42

АНЕСТЕЗИОЛОГ из КБЦ "Драгиша Мишовић" др Ненад Максимовић, чије смо речи са кнедлом у грлу читали летос, а који је све време радио у црвеној зони, јуче је и сам преминуо од вируса корона.

НЕШО, ИЗВИНИ ШТО МИ НИСМО ПОМОГЛИ ТЕБИ Др Даница се потресним речима опростила од младог лекара

Фото: Принтскрин/Приватна архива

- Велика трагедија, нажалост битку са короном у 37 години живота изгубио је наш сјајни млади анестезиолог и велики човек Неша Максимовић. Све време си био на првој линији и спасио си стотине живота. Нешо, извини што ми нисмо помогли теби - написала је др Даница Грујичић на Твитеру, у потресном опроштају од младог лекара који је изгубио животну битку против короне.

Анестезиолог из КБЦ "Драгиша Мишовић" др Ненад Максимовић, чије смо речи са кнедлом у грлу читали летос, а који је све време радио у црвеној зони, јуче је и сам преминуо од вируса корона.

- Мој млади, дивни, драги и племенити пријатељ преселио се у вечност, међу звезде где је одувек припадао. Туговаће његова неутешна бака Олга, био је живот њен, памтиће га пацијенти, пријатељи, колеге. По хуманости, доброти, љубави коју је делио без задршке. Никада га оплакати нећу - написано је на друштвеним мрежама у опроштајним порукама овом лекару.

Пре неколико месеци, Ненад је у неколико реченица на друштвеној мрежи Фејсбук описивао рад на првој линији фронта у борби против вируса корона, борбу пацијената, апеловао је на људе да се чувају и давао подршку свим својим пратиоцима.

- Прошао је осми сат смене. Паузе су све краће јер су болнице готово пуне. Долазе нови и нови случајеви. У скафандеру једва дишеш. Више и не гледаш на сат кад ће крај смене, јер сати су све спорији. Онда чујеш да се нешто дешава у граду, да је свуда полиција, да су оклопна возила на улицама! Гледаш у монитор један, два, девет... Врти ти се по глави 'сад ће сви у Ургентни'... Онај зидани пре 40 година. Помислиш на своје колеге у препуњеним амбулантама пријема... Коме је теже? Да ли теби мокром у скафандеру или њима у крви и јауцима сломљених ногу, вилица, ребара. Ко је овде жртва, а ко херој... Ко је број? Ко испљувак? Сутра је нови дан. За нових осам сати... За више среће са обе стране - написао је др Ненад Максимовић у искреној исповести на свом Фејсбук профилу летос.

Ненад је био онај који је помагао пацијентима на респираторима, а како је раније рекао, пацијенти су увек на првом месту анестезиолозима о чијем послу се, како је он рекао, заправо не зна довољно.

У свом последњем потресном посту на Фејсбуку, објављеном 1. децембра 2020. године, др Максимовић се моли за све оболеле:

- Боже помози нашим болесним колегама у критичном стању! Буди милосрдан као што су они њиховим делима били према пацијентима, СПАСИ ИХ! Помолимо се сви! АМИН".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)