ВЕРИЦА ЈОВАНОВИЋ: Вакцином обухватити најмање 20 одсто становништа

Танјуг

05. 01. 2021. у 09:16

ДИРЕКТОРКА Института за јавно здравље Милан Јовановић "Батут", Верица Јовановић каже да је циљ да се ове године вакцинацијом обухвати најмање 20 процената целокупног становништва, како би са имунитетом који су постигли делови популације који су прележали ковид, достигли обухват од 60 одсто.

ВЕРИЦА ЈОВАНОВИЋ: Вакцином обухватити најмање 20 одсто становништа

Фото: Танјуг/Слободан Миљевић

Јовановић је за РТС рекла да је планом имунизације предвиђено да она почне на више од 100 пунктова у клиничким центрима и општим болницама широм земље.

-Данас према оперативном плану крећемо крупним корацима даље у смислу обухвата здравствених радника који раде у најризичнији зонама односно црвеним зонама - истакла је Јовановић.

То су, како је додала, запослени у здравственим установама у свим оним болницама где је обухват оболелих од ковид био највећи.

-То су клинички центри у четири највећа града у Србији, истовремено клиничко-болнички центри у Београду, Војно-медицински центар, потом све опште болнице - навела је она.

Додала је да ће се у овој недељи, почевши од данас, имунизација радити континуирано, осим за Божић.

-Очекујемо да ћемо имати обухват од осам и по хиљада здравствених радника и две и по хиљаде корисника социјалних установа и запослених у социјалним установама - наводи Јовановић.

Напоменула је да ће прво бити вакцинисани људи који нису прележали ковид, а нешто касније и они који јесу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (0)