ГОРАН ВЕСИЋ САОПШТИО ЛЕПУ ВЕСТ: Стиже 12 мобилних кућа у Петрињу и Глину

Танјуг

04. 01. 2021. у 22:56

ГОРАН ВЕСИЋ САОПШТИО ЛЕПУ ВЕСТ: Стиже 12 мобилних кућа у Петрињу и Глину

Фото. Фејсбук/Горан Весић

У Петрињу и Глину вечерас стиже 12 мобилних кућа од 30, колико је купила Митрополија загребачко-љубљанска Српске православне цркве, од донације у износу од 100.000 евра коју је 31. децембра уплатио Град Београд, саопштио је заменик градоначелника Београда Горан Весић

Он је позвао на Фејсбуку све грађане и компаније из Београда који могу да помогну донацијом Митрополији загребачко - љубљанској како би обезбедили помоћ за угрожено становништво погођено земљотресом.

Весић је 31. децембра објавио да је Град Београд уплатио донацију Митрополији загребачко-љубљанској у износу од 100.000 евра како би Митрополија купила 30 мобилних јединица површине 15 квадрата са тоалетом.

- Ове мобилне домове српска црква ће уступити најугорженијим породицама у Хрватској, које су остале без крова над главом - навео је тада Весић после телефонског разговора са митрополитом Порфиријем.

Претходно је на Твитеру СНВ, уз снимак конвоја, објављено да стижу из Сребренице контејнери које је наручила Митрополија.

Дан након разорног земљотреса, који је 29. децембра 2020. погодио подручје Сисачко-мославачке жупаније, Српско народно веће (СНВ) је покренуо хуманитарну акцију "Банија је наша кућа", у којој се прикупљају средства на посебан жиро рачун.

У Петрињу и Глину вечерас стиже 12 мобилних кућа од 30 колико је купила Митрополија загребачко-љубљанска Српске...

Posted by Горан Весић on Monday, January 4, 2021

У четвртак 31. децембра, подељено је првих 10 контејнера који су отишли унесрећенима у Мајске пољане, Кнезовљане, Горњу Бачугу, Доњи Класнић, град Глину и село Моштаницу, саопштило је Српско народно веће.

У сарадњи с Митрополијом загребачко-љубљанском, која је врло активна у помоћи Горњокарловачкој епархији надлежној за подручје погођено потресом, анимирају се привредне и друге структуре из Босне и Херцеговине и Републике Србије.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)