СУТРА ПОЧИЊЕ ВАКЦИНАЦИЈА ЗДРАВСТВЕНИХ РАДНИКА: Доктор Ђерлек објавио добре вести, ево који је план имунизације

Танјуг

04. 01. 2021. у 20:30

ПЛАН Националног координационог тима за имунизацију је да се до краја ове седмице вакцинише 2.500 људи у геронтолошким центрима и око 8.500 здравствених радника, рекао је вечерас државни секретар у Министарству здравља Мирсад Ђерлек.

СУТРА ПОЧИЊЕ ВАКЦИНАЦИЈА ЗДРАВСТВЕНИХ РАДНИКА: Доктор Ђерлек објавио добре вести, ево који је план имунизације

Фото: Танјуг/Раде Прелић

Он је за РТС изјавио да је интересовање грађана за вакцинацију велико, што показује да постоји веома развијена свест о томе да је вакцинација најбољи начин да се изборимо са коронавирусом.

Вакцинација ће се обављати свакога дана, осим на Божић, а сутра почење за здравствене раднике и то од јединица интензивне неге, затим пријемно-тријажних центара, ковид болница.

- Током вакцинације наредних дана бићемо присутни на више од 30 локација широм Србије, укључујући све клиничке центре, клиничко-болничке центре, опште болнице и на више од 110 пунктова - најавио је Ђерлек.

Навео је да је Србија данас добила 19.500 Фајзер-Бионтек вакцина, да имамо 2.400 вакцина Спутњик и да ће све оне бити утрошене до краја недеље а да се од понедељка очекује нови контигент Фајзер- Бионтек вакцине.

- Током овог месеца требало би да добијемо око 80.000 Фајзерових вакцина, у фебруару још око 200.000, а до краја јануара добићемо и велике количине Спутњикове и кинеске вакцине - навео је Ђерлек.

Додао је да ће се радити на томе да се темпо вакцинације појачава из недеље у недељу, како би било вакцинисано што више људи.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (0)