УПОЗОРЕЊЕ ПУТЕВА СРБИЈЕ: Возачи опрез због одрона, а на овим деоницама је присутна магла

Танјуг

04. 01. 2021. у 18:44

УПОЗОРЕЊЕ ПУТЕВА СРБИЈЕ: Возачи опрез због одрона, а на овим деоницама је присутна магла

Фото: Н.Живановић

ПУТЕВИ Србије упозоравају да је на територији Зајечара због магле видљивост смањена на Црном Врху (50 до 100 метара) и Честобродици (до 80 метара).

Ситни одрони, дуж нестабилних камених косина, у клисурама, усецима, засецима, а највише их има на Ђердапској магистрали, где се саветује опрезна вожња и придржавање саобраћајне сигнализације, која обавештава о одронима.

Путеви саветују максималан опрез приликом вожње и моле учеснике у саобраћају да прилагоде брзину кретања због појаве магле која смањује видљивост на појединим путним правцима. Постоји могућност појаве магле на путевима, а поготово на деоницама које се простиру дуж речних токова, котлина, клисура као и на путним објектима преко река, поручили су из Пиутева Србије.

Због предстојећих празника очекују повећан интезитет саобраћаја ка свим зимским туристичким центрима и апелују на све учеснике у саобраћају да прилагоде брзину условима на путу и поштују саобраћајне прописе.

Саветују возачима да без зимске опреме и ланаца не крећу на пут, а уколико се одлуче на путовање, треба да возе опрезно.

Подсећају да забране за шлепере и камионе са приколицом важе и даље на путевима Јошаничка Бања - Копаоник и Копаоник - Рудница.

На аутопуту код петлље Грделица и петље Предејане, код места Боћевица, у току су радови на одржавању пута, а за саобраћај је затворена коловозна трака Ниш-Врање између службених пролаза, док се саобраћај одвија двосмерно у коловозној траци Врање-Ниш.

На деоници Давидовац (Поповац) - Грза - Стража (Зајечарски пут), до 28. јуна биће измењен режим саобраћаја у зони тунела „Грза“ због радова на изградњи бујичних преграда преко реке Грза и Слеменског потока.

На наплатним станицама на аутопутевима нема задржавања возила, а дужег задржавања нема ни на граничним прелазима.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)