НОВА ГОДИНА ИХ ПАПРЕНО КОШТАЛА: Угоститељи који су кршили мере кажњени су са скоро четири милиона динара!

Novosti online

04. 01. 2021. у 10:00

ИНСПЕКТОРИ и комунални полицајаци у претходна два дана контролисали су у више од 10.000 угоститељских објеката и хотела да ли се и колико поштују противепидемиолошке мере, а санитарни инспектори издали су укупно 72 прекршајна налога, испразнили и затворили 24 објекта и написали мандатне казне у укупној вредности од 3.895.000 динара.

НОВА ГОДИНА ИХ ПАПРЕНО КОШТАЛА: Угоститељи који су кршили мере кажњени су са скоро четири милиона динара!

FOTO: Depositphotos

Како се славила Нова година у Србији у време пандемије ковида 19? Најтачнији одговор на то питање могу да дају инспекцијске службе, комунална полиција и МУП који су прекјуче у јуче били на терену и спроводили мере Кризног штаба: пре свега, ограничено радно време угоститељских објеката до 18 сати, затим ограничени капацитет по принципу један гост на четири квадрата и без музике у локалима.

Посебна контрола на планинама

Помоћник министра за инспекцијске послове Министарства здравља Горан Стаменковић истиче да су републички и покрајински санитарни инспектори уз асистенцију полицајаца су у четвртак и петак улазили у укупно 2.416 угоститељских објеката и хотела, а посебну пажњу су обратили на локале на планинама: Златибору, Копаонику и Старој планини.

- Нажалост, било је и предузетника и власника објеката који нису поштовали противепидемиолошке мере. Тако су санитарни инспектори издали у претходна два дана укупно 72 прекршајна налога и написали мандатне казне у вредности од укупно 3.895.000 динара – наглашава Стаменковић.

Како каже, у новогодишњој ноћи санитарни инспектори написали су мандатне казне у вредности од укупно 2.160.000 динара због непоштовања противепидемиолошких мера.

- Испразнили су 13 објеката и забранили им рад. Углавном су ти објекти били препуни, дакле није се поштовало ограничење броја гостију ни дистанца. Поред тога, није се поштовало ни радно време, а било је и локала у којима запослени нису носили маске – објашњава Стаменковић.

Због непоштовања мера затварани су објекти широм Србије, наводи он.

-Забрањен је рад локалима на Златибору, Влајеву, Земуну, Новом Саду, Сомбору, Свилајнцу, Новом Пазару, Београду и Смедеревској Паланци. За правно лице писане су казне од 300.000 динара, а за предузетнике 150.000 динара – апострофира Стаменковић.

Нажалост, и првог дана 2021. године било је неодговорних угоститеља.

- И у петак су затворени објекти на Златибору, затим у Новом Саду, Крагујевцу, Младеновцу, Чачку, Ивањици и на Копаонику где је забрањен рад једном интерном ресторану у оквиру хотела – подвлачи Стаменковић.

Највише казни на Златибору, Новом Саду и у Београду

Како каже, екипе санитарне инспекције патролирале су у претходна два дана по угоститељским објектима од 16 сати до три сата иза поноћи.

- Било је незадовољства угоститеља и гостију приликом интервенција санитарне инспекције, али захваљујући полицији није било већих инцидената – истиче наш саговорник.

Највише неодговорних угоститеља у претходна два дана било је на планинама и у већим градовима.

- Затворено је пет угоститељских објеката на Златибору, један на Копаонику, четири у Новом Саду и четири у Београду од којих један у Земуну и један у Младеновцу – закључује Стаменковић и додаје да су прекршаји забележени у ресторанима, кафанама и клубовима, кафићима и хотелима.

Поред санитарних инспектора у претходна два дана угоститељске објекте контролисали су и комунални полицијаци односно и друге врсте инспекцијских служби.

(Блиц)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)