СРПСКЕ ФИРМЕ ЋЕ ОБНАВЉАТИ КУЋЕ КОД ГЛИНЕ: Весић најавио састанак са грађевинским компанијама, помоћ за разрушена подручја

Танјуг

03. 01. 2021. у 10:59

СРПСКЕ ФИРМЕ ЋЕ ОБНАВЉАТИ КУЋЕ КОД ГЛИНЕ: Весић најавио састанак са грађевинским компанијама, помоћ за разрушена подручја

Фото: Ј. Керблер

ЗАМЕНИК градоначелника Горан Весић најавио је данас да ће око Божића у Београду бити организован састанак са грађевинским компанијама и да ће их позвати да помогну у обнављању кућа порушених у земљотресу у Мајској Пољани код Глине.

Весић је рекао да ће том састанку присуствовати и представници Привредне коморе Србије и митрополит загребачко-љубљански Порфирије с којим је, каже, разговарао о ситуацији у местима у Хрватској погођеним разорним земљотресом.

- Ми ћемо преузети обавезу да са тим грађевинским компанијама кренемо у обнову кућа, прво у селу Мајска Пољана које је највише страдало од земљотреса. Око Божића ћемо организовати састанак са компанијама и замолити их да свака обнови по једну-две куће - рекао је Весић.

Он је казао да је Град Београд уплатио 100.000 евра на рачун митрополије загребачко-љубљанске за набавку мобилних јединица за становнике села око Петриње који су остали без крова над главом и који, како је рекао, спавају у колима.

Весић је навео да ће бити објављен број жиро рачуна митрополије и апеловао на све који могу да уплате новац за обнову кућа и набавку мобилних јединица.

- Једна мобилна јединица кошта око 3.300 евра, молим све компаније које могу да се укључе и пруже помоћ - рекао је Весић

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)