ЧЕКАЈУ НАС ЛЕДЕНИ ДАНИ У ЈАНУАРУ: Прогноза за почетак 2021. године, ево да ли ће бити снега после "зимског пролећа"

Новости онлине

03. 01. 2021. у 09:27

ЧЕКАЈУ НАС ЛЕДЕНИ ДАНИ У ЈАНУАРУ: Прогноза за почетак 2021. године, ево да ли ће бити снега после зимског пролећа

Фото: Депоситпхотос/Windy

У СРБИЈИ се до 10. јануара очекују температуре изнад просека за ово доба године. Метеоролог Недељко Тодоровић каже да ће наредних седам дана бити натпросечно топло, као да се до краја јануара не очекују никакве екстремне температуре, иако ће бити и ледених дана.

- Средња максимална температура за први део месеца, па чак и за читав јануар је око три или четири степена. До 10. јануара биће натпросечно топло са максималним температурама од сет, седам па до 10, 11 степени уз нешто кише. Снег само у вишим планинским пределима - рекао је Тодоровић.

Фото: Принтсцреен/Пинк

Према његовим речима, после 10. јануара следи пад температуре и она ће бити примеренија овом месецу, а поред кише може да буде и снега и у нижим пределима.

Тодоровић је оценио да је 2020. година била натпросечно топла, када се гледају средње температуре, али није било екстремно врућих дана током лета.

- Ова година ће бити сличнија претходној. Нема наговештаја екстремно ниских или високих темепература током зиме, можда неколико топлијих дана током лета – рекао је Тодоровић.

Како је додао, у јануару ће бити ледених дана, а то значи да температура у неким данима неће прелазити нулу.

- Прилика за снежне падавине биће од 12. до 17. и од 22. до 25. јануара – рекао је Тодоровић.

(Пинк)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)