ИСПРАЋАЈ КОРОНЕ У СЛАВУ ЗДРАВЉА: Како су медицинари и пацијенти у “црвеним зонама” ковид болница дочекали 2021. годину (ВИДЕО)

Novosti online

02. 01. 2021. у 20:00

ИСПРАТИЛИ смо 2020. годину, а дочекали 2021. Другачије него до сада, без помпезних славља и дочека, због борбе са вирусом корона и епидемиолошких мера.

ИСПРАЋАЈ КОРОНЕ У СЛАВУ ЗДРАВЉА: Како су медицинари и пацијенти у “црвеним зонама” ковид болница дочекали 2021. годину (ВИДЕО)

Фото: В. Н.

И тог 31. децембра под пуном опремом и без празновања били су лекари и медицинске сестре у црвеним ковид-зонама здравствених установа. За медицинске раднике, истинске хероје, предаха није било.

А онда се у поноћ, на преласку старе у нову гподину, усред ковид болница, зачуо аплауз. Тапшало се за све у скафандерима који се боре за људске животе. Јер, како кажу пацијенти, лекари и сестре за болесне једном душом дишу. А пуковник др Анђелковић поручује: они су нам друга породица.

Није било лако здравственим радницима. Један од њих, доктор Алексић, уместо да прославља, дочек Нове године провео је лечећи мајку, такође лекара.

А да су апели надлежних уродили плодом и да су људи ипак повели рачуна како се понашају, потвршују подаци да смо послаедња два дана имали 3.981 позитивну особу.

Све о храбрим људима у скафандерима и борби за људске животе у преласку између Старе и Нове године прочитајте у штампаном издању ”Вечерњих новости” у недељу 3. јануара.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)