ОНИ УМИРУ ОД СТРАХА ЗБОГ НАС: Погледајте шта петарде раде псима (ВИДЕО)

Novosti online

31. 12. 2020. у 23:01

ДОК испраћамо стару и дочекујемо Нову годину, многи од нас и даље имају обичај да то обележе петардама и ватрометима.

ОНИ УМИРУ ОД СТРАХА ЗБОГ НАС: Погледајте шта петарде раде псима (ВИДЕО)

Фото: Депоситпхотос

И заиста, крају ове 2020. се и треба радовати, али, увек треба имати на уму да оно што је нама забавно, многима не прија.

А ти које највише траумирају петарде су управо они које називамо нашим "најбољим пријатељима". Док су нам они "до смрти" одани, многи не обраћају пажњу на њихова осећања.

На приложеним снимцима се види како се јадне животиње тресу од страха док очајни власници безуспешно покушавају да их смире на било који начин.

Подаци говоре да сваке године око 5.000 паса умре од срчаног удара због петарди.

Упркос томе, многи од нас немају намеру да одустану од коришћења пиротехничких средстава за време празника. Надамо се, да ће бар један део људи који ово читају, одустати од коришћења истих.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (8)

Dragan

01.01.2021. 02:42

Pre dvadeset godina mom ocu je posle derbija na Autokomandi jedna baraba ubacila petardu u dzep jakne. Stigao ga je, izvadio mu neiskoriscenu petardu iz dzepa, zapalio je i ubacio mu u nedra. Mali se na kratko onesvestio ali je dobio besplatno lekciju iz lepog ponasanja koju verujem do danas nije zaboravio.

Marko

01.01.2021. 10:26

Moje pse sam, od par minuta pre ponoci, do prestanka ratnog stanja, animirao psecim keksicima. Umesto da laju i da budu uznemireni, a boje se petardi, bili su fokusirani na hranu i nisu ni primetili da napolju puca na sve strane. Ovu metodu primenjujem svake Nove godine i deluje.