ДАНИЦА ГРУЈИЧИЋ ОТКРИЛА ОПАСНОСТИ ТРЕЋЕГ ТАЛАСА: Ко је легао бар недељу дана, треба да слуша шта му је лекар рекао (ВИДЕО)

Novosti online

30. 12. 2020. у 11:35

ДАНИЦА ГРУЈИЧИЋ ОТКРИЛА ОПАСНОСТИ ТРЕЋЕГ ТАЛАСА: Ко је легао бар недељу дана, треба да слуша шта му је лекар рекао (ВИДЕО)

Фото ВН

ДИРЕКТОР Института за онкологију, др Даница Грујичић говорила је о трећем таласу вируса корона и о скривеним опасностима.

- Дефинитивно болест постоји и врло је опасна. Оно што мене као клиничара, да кажем, нервира, јесте да знам и предосетим када ће стање пацијенту да се погорша. То је 40 година искуствa, aли овде је аполутно непредвидиво ко ће бити животно угрожен или проћи са симптомима као што сам имала ја. Сви људи који су хоспитализовани су животно угрожени, свих 9.300. Имате људе који гурају сасвим добро и онда одједном буду животно угрожени. Изгубили смо жену која је требало да иде кући. Некоме попусти срце, некоме плућа, али буквално свако ко је легао бар тих недељу дана, треба да слуша шта му је лекар рекао. Ви данас разговарате са човеком, за пет минута он је... То је оно што ме излуђује и заиста мислим да је то ствар имунитета - испричала је докторка на тв Пинк.

Др Грујичић је и објаснила зашто понекад има повише тон према колегама, а посебно током дугих операција.

- Ту на столу су нечији брат, нечија сестра, муж, жена... Нормално је да концетрација попусти када операција траје дуго и тестирала сам када кажем тихо, нико ме нечује, Онда ја дрекнем и сви се концентришу. Наравмо, у позадини је нека евергрин музика, јер ја сам стара гарда. Када имате јако тешке операције, када постоји могућност да се пацијент не пробуди или да га оштетите и да остане доживотно инвалид, јако је важно да будете сконцентрисани.  Ја имам ту могућност, могу потпуно да се посветим томе што видим под микроскопом. Али мора цео тим тако, не вреди ако само ја то радим. нема разговора, нема приче - каже др Грујичић и додаје да је таква била одувек, и кад је била млађа.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)