МЕРИДИАНОВА ПОМОЋ ИНСТИТУТУ ЗА РЕХАБИЛИТАЦИЈУ: Стигли преко потребни болнички кревети

Промо

29. 12. 2020. у 16:00

МЕРИДИАНОВА ПОМОЋ ИНСТИТУТУ ЗА РЕХАБИЛИТАЦИЈУ: Стигли преко потребни болнички кревети

Фото: Промо

НОВА подршка исцрпљеним медицинским радницима у борби против короне.

Празници су ту, али цела Србија и даље са дивљењем прати надљудске напоре медицинара да у условима пуне оптерећености капацитета успевају да под контролом држе даље ширење вируса.

Као и небројено пута у години на измаку, помоћ им је стигла од компаније Меридиан, европски реномираног концерна за приређивање игара на срећу, који је тако наставио десетомесечну кампању помоћи српском здравству.

Даноноћно пратећи ситуацију у целој земљи, тим Меридиана посетио је Институт за рехабилитацију у Младеновцу.

Фото: Промо

 

С обзиром да је и ова здравствена установа део ковид система у којој је смештено 180 заражених пацијената, запослени у Меридиану уручили су донацију у виду преко потребних болничких лежајева. На тај начин ће се омогућити даљи пријем пацијената са критичном клиничком сликом и олакшати рад лекарима и медицинским сестрама који већ месецима не знају за предах, одмор или слободан дан.

- Институт у редовним околностима функционише и као научна база Медицинског факултета и годишње хоспитализује више од 2.000 пацијената, а капацитети су и иначе попуњени са више од 90 одсто, па нам донација Меридиана заиста пуно значи како бисмо нормално фукнционисали и пратили клиничке случајеве који се не односе на корона вирус - речи су начелника Института, др Мојсија Анђића.

Фото: Промо

 

Донација Институту за рехабилитацију само је део велике приче о хуманости компаније Меридиан, у оквиру које су волонтери ове компаније обишли више од 80 градова и општина Србије и региона и донирали вишемилионску помоћ у новцу, медицинској опреми и другим потрепштинама.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (5)

divnafamily

29.12.2020. 19:11

Humanost i pomoc koju Meridian neumorno pruza, u ovo tesko vreme, nema granica.... Svaki dan citamo za neko novo dobrocinstvo,svaka cast ,pravi ste primer dobrote i solidarnosti,koju svi treba da sledimo...Nastavite tako i u Novoj godini!!!!