ОДЛУКА О МЕРАМА ЗА НОВУ ГОДИНУ У УТОРАК: Кризни штаб заседа, премијерка открила зашто је одлаган састанак

Танјуг

26. 12. 2020. у 21:27

ОДЛУКА О МЕРАМА ЗА НОВУ ГОДИНУ У УТОРАК: Кризни штаб заседа, премијерка открила зашто је одлаган састанак

Фото: Танјуг

ПРЕМИЈЕРКА Ана Брнабић најавила је вечерас да ће у уторак бити одржана седница Кризног штаба на којој ће се донети одлука о мерама за Нову годину.

Брнабић је рекла да је комуникација између представника власти и стручњака у Кризном штабу одлична, иако некад постоји неслагање.

- Медицински део брине о заштити здравственог система и здравља грађана, а ја као председница владе и остали привредни део Кризног штаба морамо да сагледамо и неке друге ствари, како те мере утичу на привреду. Ова борба је енормно скупа, сваког дана нам односи око или чак преко милион евра. Само тестирање дневно носи, када имате 20.000 тестова, око 700-720.000 евра - рекла је Брнабић.

То је озбиљна борба да се те две ствари помире, а морате да бринете и о менталном стању нације, казала је она.

Медицински део Кризног штаба није био за попуштање мера овог викенда, али је пронађен добар компромис. Број новозаражених пада, а привреда ради, рекла је она.

Фото Танјуг

- Зашто одлажемо мере које ће се доносити за Нову годину? Па зато што се трудимо да све мере доносимо правовремено. Танка је линија између тога како ви штитите здравље грађана и колико дајете привреди да ради. Морате да нађете најбољи могући баланс, да привреда настави а да здравство не буде толико преоптерећено, да не можемо да примамо људе у болнице. То је изузетно тешко - каже премијерка.

- Ако донесете сувише рестриктивну одлуку прерано, то ће дати добре здравствене резултате, али убићете привреду и требаће вам пет, шест или седам година да се опорави - рекла је Брнабић и истакла да се води рачун и о питању јавног дуга и буџетског дефицита.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (4)

Pajser

27.12.2020. 08:38

Nisam znao da se naša privreda svodi na restorane. Ako je tako, eto mi još jednog motiva da podržim decu da uče jezike, da čim odrastu, pale odavde. Od ove "privrede" se mogu samo leba najseti i ostati gladni