РАДЕ МАРКОВИЋ ЗАРАЖЕН КОРОНА ВИРУСОМ: Бивши шеф ДБ изолован у "Забели"

Новости онлине

26. 12. 2020. у 20:22

РАДЕ МАРКОВИЋ ЗАРАЖЕН КОРОНА ВИРУСОМ: Бивши шеф ДБ изолован у Забели

Фото: АП

РАДОМИР Марковић (74), бивши шеф Државне безбедности, који у „Забели“ издржава казну од 40 година, оболео је од ковида-19.

Некадашњи први човек тајне полиције за време Слободана Милошевића због болести је изолован у ћелији Седмог павиљона пожаревачког затвора „Забела“ у којем служи казну од 40 година затвора.

- Марковић је пре имао цимера, али откако му је констатован ковид-19, остављен је сам у соби, да не би неког заразио. Пружена му је сва нега и он се придржава упутстава јер је ипак човек у познијим годинама - каже извор из затвора.

Болест је привремено прекинула Марковићев посао затворског магационера, па је тренутно спречен да води рачуна о гардероби и постељини робијаша. Чувар тајни из деведесетих посао магационера ради савесно, а задужен је да пописује цивилну гардеробу, ћебад, средства за хигијену, као и личне ствари затвореника, које им нису увек потребне.

Марковић је осуђен на 40 година затвора за убиство четворице функционера Српског покрета обнове 1999. на Ибарској магистрали, као и покушај убиства Вука Драшковића у Будви 2000. Осим овог злочина, бивши шеф тајне српске полиције проглашен је кривим и за умешаност у отмицу и убиство Ивана Стамболића. Са још тројицом припадника ДБ-а оптужен је за убиство новинара и власника „Дневног телеграфа“ Славка Ћурувије, али је то суђење почело изнова. На претходном суђењу, био је осуђен на 30 година затвора због подстрекивања на убиство.

(Ало)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)