СРБИЈА БРИНЕ О СВИМ СВОЈИМ ГРАЂАНИМА: Вучић предложио да се обезбеде вакцине за све заједнице на Косову и Метохији

Новости онлине

26. 12. 2020. у 18:50

МИНИСТАР здравља Србије Златибор Лончар је поводом вакцинисања становништва на северу Косова истакао бригу руководства Србије са председником Вучићем на челу о свим грађанима.

СРБИЈА БРИНЕ О СВИМ СВОЈИМ ГРАЂАНИМА: Вучић предложио да се обезбеде вакцине за све заједнице на Косову и Метохији

Фото: Принтскрин

Министар Лончар је у рекао да је руководство Републике Србије посвећено бризи о свим грађанима без изузетка. Посебно у време пандемије, која већ годину дана терорише цео свет и која је однела готово два милиона живота.

- Узимајући све наведено у обзир и уважавајући чињеницу да смо први у региону, а други у континенталном делу Европе набавили вакцину против короне и отпочели имунизацију најугрозеније групе становништва, у складу са мишљењем струке и препорукама СЗО, сматрамо да је интерес свих нас да омогућимо што већем броју грађана да се сачува од последица ове пандемије и на тај начин спасемо животе сваког ко може да буде фатално угрожен добијањем короне - рекао је Лончар.

Фото Танјуг

- Председник Вучић ми је предложио да из првог следећег контингента вакцина против короне, који очекујемо почетком јануара, обезбедимо одређене количине и за остале нације и средине на Косову и Метохији - истакао је министар.

У вези са имунизацијом на северу Косова, Лончар је изјавио:

- У протекла два дана на КиМ је вакцинисано више стотина грађана, којима је на тај начин пружена превенција против ове смртоносне заразе, чиме су сачувани од потенцијалних фаталних последица ове пандемије.

- Верујемо да је то циљ сваке одговорне владе на овом свету, сваког човека, да учини максимум како би се спасао макар један људски живот, а камоли на стотине и хиљаде њих - закључио је Лончар у интервјуу за Индекс онлајн.

Да подсетимо, Србија је у априлу донирала Приштини више од 1000 тестова, баш у време када је владала највећа помама за њима. То је нажалост пропраћено политизацијом од стране Албанаца, који су и на најаву вакцинације наших људи на северу Косова бурно реаговали.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)