ДОЛАЗИ ДУГА И ТАМНА ЗИМА: Мрачно предвиђање др Несторовића (ВИДЕО)

Novosti online

26. 12. 2020. у 16:47

ДОЛАЗИ ДУГА И ТАМНА ЗИМА: Мрачно предвиђање др Несторовића (ВИДЕО)

Фото Тањуг

ПУЛМОЛОГ др Бранимир Несторовић гостовао је у емисији "Јутро" на Прва ТВ где је коментарисао актуелности везане за корона вирус.

- Не можемо да имамо кревета колико има болесника. Фокусирани приступ најтежим пацијентима, а лакше да растеретиш. Приватни сектор је зарадио велики новац, могли су мало да допринесу. Морало је да се интервенише, да се спречи. Суштина је да се фокусирамо на оне који могу да умру - каже Несторовић.

Он је рекао да свет очекује дуга и хладна зима, пре свега у економском смислу. 

- Чека нас период у ком морамо да размишљамо да пронађемо равнотежу између вируса и економије и свиђа ми се шта радимо. Ми смо најотворенија држава у Европи.

Пред крај гостовања је у новогодишњем духу причао о свему шта му је бурна 2020. лепо донела и однела. На интересантан начин је направио дигресију, упоредивши смртност током опсаде Лењинграда, садашњег Санкт Петерсбурга, током Другог Светског рата и коронавируса:

- Узела ми путовања, кафане, музику,... Отишао сам у пензију, то ми је леп тренутак, Моја порука је увек иста: Замислите опсаду Лењинграда од 4 године, па су људи преживели. Ово није ни изблиза тако. Верујем да је било масовних медија и више би их поумирало. Моја порука је да живе да уживају у животу, да престану да се брину вирусима, него да се баве својим животом.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)