ВОЛЕ "РОБЛОКС", "ЛЕГО" И К-ПОП: Које су најпопуларније претраге међу децом док трагају за празничним поклонима

В. Црњански Спасојевић

25. 12. 2020. у 18:01

СТРУЧЊАЦИ решења "Касперски сејф кидс" анализирали су анонимне претраге које су обављала деца током новембра, што је период године када обично праве празничне листе жеља.

ВОЛЕ РОБЛОКС, ЛЕГО И К-ПОП: Које су најпопуларније претраге међу децом док трагају за празничним поклонима

FOTO: Depositphotos

Најпопуларнија игра је "Роблокс", а најпожељнија играчка "лего", док су бендови БТС и "блекпинк" најпопуларније музичке претраге, саопштио је "Касперски".

Како наводе, деца су у новембру била највише заинтересована за неколико области. Игрице (44 одсто), музика (14 одсто), продавнице и куповина (10 одсто), играчке, цртаћи, сервиси и платформе, ликови, хобији и активности, и конзоле за игрице су међу најпопуларнијим категоријама. Малишани који су на интернету претраживали игрице показали су највише интересовања за "Роблокс", "Амонг ас" и "Мајнкрафт". Популарне су и "Гача лајфе" и "Фортнајт".

Упркос новој генерацији конзола које су недавно пуштене у продају, "Нинтендо свич" је био главни међу дечјим претрагама, док се "Плеј стејтшн" налази на другом, а "Икс бокс" на трећем месту. Најтраженије игрице за "Нинтендо свич" конзолу су "Марио", "Енимал кросинг" и "Леџенд оф Зелда: Дах дивљине".

К-поп музика, која се претходних година нашла на врху топ листа, и даље је веома популарна међу децом широм света. Готово половина "музичких" претраживања се састоји од "К-поп".

Ипак, деца и даље воле играчке, па "лего" обухвата 51 одсто претраживања играчака, следе Барби, Плај мобил сетови, Л.О.Л. Сурпрајс лутке и 5 Сурпрајс мини брендс.

#игрице "конзоле #роблокс #лего #К-поп #капсерски

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)