ВЛАДА СРБИЈЕ УСВОЈИЛА НОВЕ МЕРЕ: Ово је детаљно радно време свих објеката за викенд

Танјуг

25. 12. 2020. у 17:24

ВЛАДА СРБИЈЕ УСВОЈИЛА НОВЕ МЕРЕ: Ово је детаљно радно време свих објеката за викенд

Фото: Г. Шљивић

ВЛАДА Србије одлучила је данас да се током предстојећег викенда омогући рад до 20 сати трговинским и угоститељским објектима, уз повећану контролу поштовања епидемиолошких мера.

То је предвиђено измењеном Уредбом о спречавању и сузбијању заразне болести Цовид - 19, која се односи на предстојећи викенд (26. и 27. децембар), а коју је влада усвојила на данашњој седници, саопштила је владина Канцеларија за сарадњу са медијима.

Новим мерама обухваћени су затворени трговински центри и слични објекти у којима се обавља делатност трговине на мало, а чија је површина већа од 300 квадратних метара. У том простору максималан број посетилаца ограничава се на једног посетиоца на девет квадратних метара.

Редари ће бити у обавези да контролишу поштовање епидемиолошких мера у објектима - ношење маски, држање физичке дистанце и број дозвољених посетилаца, наводи се у саопштењу.

Милиционари у новобеоградском кафеу / Фото П. Милошевић

На терену ће бити ангажован повећан број санитарних инспектора, који ће контролисати поштовање мера у објектима и хотелима, нарочито на Копаонику и Златибору.

Мере које су већ на снази

Подсетимо, према ранијој одлуци Владе, објекти и установе из области културе, могу да раде сваког дана до 21 час.

У складу са раније донетим мерама, угоститељским објектима је дозвољено да обављају делатности доставе хране нон-стоп, 24 сата, седам дана у недељи, као и осталим привредницима чија је то основна делатност.

Такође, апотеке и бензинске пумпе (делатност продаје горива) могу да раде нон-стоп, свакога дана без ограничења.

Ординације и лабораторије које пружају медицинске услуге могу да раде током читавог дана, укључујући и викенд.

Продавнице прехрамбене индустрије, трговинске радње, малопродајни објекти као и трафике, киосци и слично, где се по правилу не улази у објекат приликом куповине, могу радити и радним данима и викендом до 21 час.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)