„ЛИЧНА ПОМОЋ ШЕИКА МОХАМЕДА“ Вучић: Стигло је опреме довољно за једну болницу

Novosti online

25. 12. 2020. у 13:58

МЕДИЦИНСКА опрема, вредна више милиона евра, која је као помоћ стигла у Србију је лична помоћ шеика Мохамеда бин Зајед ал Нахјана и довољна је за једну целу ковид болницу, истакао је председник Александар Вучић, који је дочекао авион са опремом на војном аеродрому у Батајници.

„ЛИЧНА ПОМОЋ ШЕИКА МОХАМЕДА“ Вучић: Стигло је опреме довољно за једну болницу

Фото: В.Н.

-Стигло је много најквалитетнијих машина. Једна магнетна резонанца сама тешка је 14 тона. То су справе од милион евра. Слајсни скенер, покретни слајсни скенер, рентген апарати, респиратори, како обични, тако и хајфлоу. Послали су и 30.000 скафандера, па до свакакве врсте потрошне робе. То је вишемилионска помоћ“ - рекао је он.


Вучић је казао да је то помоћ која Србију не кошта ни динара, чак је и превоз организовао велики пријатељ Србије из Уједињених арапских Емирата, шеик Мохамед.

„Ово нисмо ничим заслужили осим пријатељства које имамо са њим. Ово је довољно за опреме за једну ковид болницу“, додао је он.

Вучић је најавио да добијена опрема сада иде у магацин, одакле ће бити подељена болницама и клиничким центрима широм Србије, где буде најпотребније.


-„Бескрајно му хвала на свему. Они су решили питање вакцина и много другога пре других у свету, јер су улагали и имали визију људи који воде ту земљу“ - додао је Вучић.

Он је навео да ће један 64-слајсни ЦТ скенер бити у ВМЦ Карабурма.

Подсетио је да је ово други авион са медицинском опремом који је стигао из Емирата.

-Опрема и помоћ која нам много значи. Само једна магнетна резонаца је тешка 14,5 тона, замислите шта је све стало у овај авион - рекао је Вучић.

Отправник послова Амбасаде УАЕ у Београду истакао је да је опрема стигла као помоћ и подршка пријатељској Србији да превазиђе кризу са короном.

-Да јој помогнемо да све ово превазиђе, да се избори са опаким вирусом и надамо се да се цео свет ослоботи ове пошасти - рекао је он.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (22)

Danica

25.12.2020. 15:28

Donacija Ujedinjenih Arapskih Emirata Republici Srbiji u vidu humanitarne pomoći kroz poklon medicinskog materijala predstavlja jedan izuzetan gest prijateljstva, koji je u ovom trenutku najpotrebniji srpskim bolničkim kapacitetima!

Luka

26.12.2020. 00:27

Donacija Ujedinjenih Arapskih Emirata Republici Srbiji u vidu humanitarne pomoci kroz poklon medicinskog materijala predstavlja jedan izuzetan gest prijateljstva, koji je u ovom trenutku najpotrebniji srpskim bolnickim kapacitetima.