ДОВЕЗАО ЈЕ РЕСПИРАТОРЕ У СРБИЈУ, И НА КРАЈУ ЈЕ НА РЕСПИРАТОРУ ЗАВРШИО: Сестра преминулог капетана Вранића скрхана болом

Novosti online

25. 12. 2020. у 11:28

КАПЕТАН Ер Србије Светислав Вранић преминуо је од последице корона вируса, а његова сестра Дуња каже да је он довезао прве респираторе у Србију, а да се судбина поиграла и да је сам на крају на респиратору завршио свој живот.

ДОВЕЗАО ЈЕ РЕСПИРАТОРЕ У СРБИЈУ, И НА КРАЈУ ЈЕ НА РЕСПИРАТОРУ ЗАВРШИО: Сестра преминулог капетана Вранића скрхана болом

Foto: Printskrin РТС

- Била сам сада са његовом супругом, скрхана је болом као и сви ми. Он нам је био потпора и ослонац Летење је било његов живот. Он лети од 17. године - рекла је Дуња.

Како каже, верују да се заразио на симулатору у Истанбулу.

- По повратку са лета из Њујорка, 9. новембра је отишао са породицом на Златибор, а затим је 14. новембра отишао за Истанбул на симулатор. Имали смо преписку тада, и рекао ми је да му је први дан колега из Француске кијао и кашљао иза врата, а затим је и сам осетио симптоме. Међутим, он је био такав човек да није желео да напусти симулатор, већ је остао још седам дана у Истанбулу, до краја - прича она.

По повратку у Србију самоизоловао се.

Када се вратио у Србију изоловао се од породице, и прешао у други стан. Међутим, корона га је оборила и буквално је изгубио снагу и спао са ногу. Супруга га је једва одвела у болницу, где је примљен на Клинику за пулмологију клиничког центра 27. новембра.  

Како је истакла, било је приче да ће кроз три четири дана изаћи, али се онда стање закомпликовало.

- Дошло је до пуцања плућне марамице и завршио је на респиратору. Судбина се поиграла. Волео је хуманитарне акције и летове у којима је довозио помоћ Србији. Довезао је прве респираторе, и на крају живот завршио баш на респиратору - истиче Дуња.

Како каже, капетан Вранић није имао хроничне болести, био је снажан и у тренингу.

- Никакве болести није имао. Био је снажан, није конзумрао алкохол и цигрете, био је у тренингу и ишао у теретану, али ова пошаст није за потцењивање.

За особље Клинике за пулмологију на Клиничком центру има само речи хвале.

- Морам да се захвалим свом особљу са Клинике које је учинило све. Људи се боре за све пацијенте и труде се да их спасу. Није ни њима лако - завршила је она.


ЖЕЛЕ ДА ГА САХРАНЕ У УНИФОРМИ

Сестра капетана Вранића каже да датум и време сахране још не знају.

- Не знамо још време и датум сахране. Пошто је ситуација сада са короном таква да се преминули не сахрањују у оделу, покушаћемо да нешто урадимо како бисмо га сахранили у униформи. То нам је жеља.


(Информер)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (0)