ЕВО КАДА СЕ ОДЛУЧУЈЕ О МЕРАМА ЗА НОВУ ГОДИНУ: Кризни штаб донео одлуку - ова правила важе следеће недеље

Новости онлине

25. 12. 2020. у 09:17

ЕВО КАДА СЕ ОДЛУЧУЈЕ О МЕРАМА ЗА НОВУ ГОДИНУ: Кризни штаб донео одлуку - ова правила важе следеће недеље

Фото: Танјуг

ЗАВРШЕНА је седница Кризног штаба, која је почела у 8 часова. Епидемиолози су донели одлуку да за викенд радно време малопродајних и угоститељских објеката за предстојећи викенд буде до 20 часова.

Те мере ће важити и следеће, празничне, недеље, а у новогодишњој ноћи неће бити организованог дочека.

Разматра се и да локалима 31. децембра буде дозвољено да раде до одређеног времена, у складу са епидемиолошким мерама. Одлука о томе ће бити донета у понедељак, када буду сагледани и упоређени сви подаци.

Епидемиолошка ситуација у Србији се полако стабилизује, иако и даље нема места опуштању.

За разлику од претходних недеља, када смо из дана у дан бележили црне рекорде, број новозаражених последњих дана све је нижи.

Наиме, у последња 24 сата у Србији је на корона вирус тестирано 15.387 особа. Од тог броја, њих 4.091 је било позитивно, док је нажалост 49 особа преминуло.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Katarina

25.12.2020. 15:52

Ja slusam sta krizni stab prica i stalno apeluju kako treba da se pridrzavamo mera opreza.Imam u svom okruzenju koji mi se podsmevaju sto postujem mere.Ali ko nije doziveo da cuje da mu je noko drag preminuo,taj ne moze ni da razume.Izlazim sa maskom,drzim distancu i obavezno odrzavam higijenu,tako sto perem ruke,a i masku kad udjem u kucu antibakteriskim sapunom sano nano.Isto tako sa njim operem i lice.