МАРИЈА ЈЕ НЕВЕРОВАТНО ТАЛЕНТОВАНА: Имала је необичан сусрет са Брајаном Адамсом, а Шпановићка је одушевљена њеним умећем (ФОТО)

В. Н.

02. 01. 2021. у 08:01

НА основу фотографија на папир је пренела неке од омиљених личности из света спорта, музике, уметности... И онда су је њена дела "упознала" са већином људи којима се диви. Цртеже талентоване Марије Алексић (20), студенткиње из Београда, данас имају атлетичарка Ивана Шпановић, певачи Сергеј Ћетковић, Елена Ристеска, Калиопи...

МАРИЈА ЈЕ НЕВЕРОВАТНО ТАЛЕНТОВАНА: Имала је необичан сусрет са Брајаном Адамсом, а Шпановићка је одушевљена њеним умећем (ФОТО)

Фото: Приватна архива

Марија, за "Новости", прича и о необичном сусрету са чувеним Брајаном Адамсом, након његовог прошлогодишњег концерта у Београду. Тада је понела свој цртеж - верни приказ рокера - и чекала међу другим обожаваоцима да га поздрави.

- Чим је угледао цртеж пришао ми је и био је одушевљен. Али, није хтео да узме цртеж. Рекао ми је да га задржим као успомену на наш сурет - каже ова талентована девојка.

Откад се упознала са Иваном Шпановић и Еленом Ристески, а опет захваљујући својим цртежима који сада красе домове ове две даме, Марија од њих добија велику подршку. На препоруку македонске певачице чак је учестовала на једној изложби у Скопљу, што су забележили и тамошњи портали.

Њен цртеж на тему рано-неолитског села изложен је у Народном музеју у Београду, а портрет глумаца Радета Марковића и Оливере Марковић део су сталне изложбене поставке "Великани српског позоришта" у Дому културе у Раброву.

Марија Алексић, иначе, завршила је Школу за дизајн у Београду, па би се очекивало да ће школовање наставити на неком уметничком факултету. Међутим, она се определила за Филолошки факултет, и то одсек за скандинавистику:

- Језици су моја друга љубав. Изабрала сам скандинавске, и определа се за дански, зато што сам хтела изазов. То су тешки језици, другачији од европских, а желела сам да их савладам пошто ме занима и њихова култура.

До краја ове године Марија је пред себе поставила један важан циљ. Учествује на конкурсу за подршку младим талентима и нада се да ће успети да освоји довољан број гласова оних који гласају на овој страници.

- Имам доста планова и идеја за развој свог талента у будућности, а надам се да ће се неки од њих и остварити - каже Марија Алексић.

За Марију можете гласати КЛИКОМ ОВДЕ!

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)