ЕУ ПОТУЧЕНА У СОПСТВЕНОМ ДВОРИШТУ: Светски медији извештавају о томе да у Србији почиње вакцинација

Танјуг

24. 12. 2020. у 10:48

ЕВРОПСКА комисија планира да започне администрирање доза вакцина у недељу, али када се ради о вакцинацији, ЕУ је потучена у сопственом дворишту, јер су Швајцарска и Србија започеле тај процес пре ње, пише бриселски Политико.

ЕУ ПОТУЧЕНА У СОПСТВЕНОМ ДВОРИШТУ: Светски медији извештавају о томе да у Србији почиње вакцинација

Фото: Танјуг/Зоран Жестић

Швајцарска је у среду постала прва земља у континенталној Европи која је започела вакцинацију вакцином компанија Бајонтек/Фајзер, а прва ју је примила жена из Луцерна стара 90 година. Протеклог викенда државни регулатор издао је условно одобрење вакцине, а више од 100.000 доза вакцина стигло је у земљу у уторак.

Следећа у реду је Србија, земља кандидат за чланство, која је саопштила да ће од четвртка почети вакцинација, а њен председник Александар Вучић је истакао да је у земљу стигло првих 5.000 вакцина и да ће се јавно вакцинисати и он и премијерка Ана Брнабић и чланица Кризног штаба Дарија Кисић Тепавчевић.

У Швајцарској прве вакцине примиће осетљиве групе људи, пре свега старији од 75 година и они са хроничним болестима, а затим следе здравствени радници, они у блиском контакту са осетљивим групама и они који живе у комуналним насељима.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)