КРИЗНИ ШТАБ ТРАЖИ НОВЕ МЕРЕ: Одмах обуставите летове из Велике Британије!

Танјуг

22. 12. 2020. у 13:00

ИМУНОЛОГ и члан Кризног штаба за борбу против корона вируса Срђа Јанковић изјавио је данас да је медицински део Кризног штаба већ тражио да се обуставе летови из Велике Британије због новог соја корона вируса који се појавио у тој земљи.

КРИЗНИ ШТАБ ТРАЖИ НОВЕ МЕРЕ: Одмах обуставите летове из Велике Британије!

Фото Танјуг

Када ће то бити спроведено зависи од других питања, рекао је Јанковић.

Он је за Н1 навео да је премијерка Ана Брнабић рекла да треба размотрити и наше међународне уговорне обавезе и да ће онда државни органи реаговати.

Када је реч о мерама за Нову годину, Јанковић је истакао да се још не зна какве ће оне бити, јер се мере не доносе унапред него у реалном времену.

- Верујем да нико од лекара неће рећи да види као могуће и замисливо да буде славља великог броја људи и нико од нас неће предложити да се забрана окупљања доведе у питање пред Нову годину - истакао је Јанковић.

Он је рекао да је став читавог медицинског дела Кризног штаба био да нема услова за попуштање мера, а да је до продужења радног времена неких објеката дошло на захтев Привредне коморе Србије и заменика градоначелника Београда Горана Весића.

- Након размене аргумената таква одука је донета и не треба је представљати као одустајење од здравља људи. Лекари се неће бавити економијом, али они који се баве економијом имају своје аргумене и ми их размењујемо. Није наша идеја да кафићи уопште раде, али мере морају да буду донете од Кризног штаба у целини, а то не значи да је било коме од нас здравље на другом месту, наравно да је на првом - истакао је Јанковић.

Он је подсетио да су најбитније мере на снази месецима и оценио да се оне недовољно помињу, а то су обавеза ношења маске, држање дистанце и забрана окупљања за више од пет особа, сем у дефинисаним условима.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

jovan

22.12.2020. 23:13

Medicinski deo Kriznog štaba tražio da se obustave letovi iz Velike Britanije zbog novog soja korona virusa, dok je premijerka Ana Brnabić kaže da treba razmotriti i naše međunarodne ugovorne obaveze i da će onda državni organi reagovati.Dok vlada razmatra, hiljade zaraženih će ući u Srbiju. Ponavlja se greška kao sa ulaskom u Srbiju od pre nekoliko dana.Dok je vlada čekala da li da donese odluku o obaveznom testu, desetine hiljada je to iskoristila i ušla u zemlju bez testa.Posledice neodgovorne vlade , biće vidljive uskoro.