ЗАШТО МЛАДИ УМИРУ ОД КОРОНЕ: Др Грујичић открила важну ствар - "Постоји само једно објашњење"

Novosti online

21. 12. 2020. у 22:12

ЗАШТО МЛАДИ УМИРУ ОД КОРОНЕ: Др Грујичић открила важну ствар - Постоји само једно објашњење

Др Даница Грујичић / Фото Н. Скендерија

КОВИД-19 највећа је претња за старије и људе који имају неке хроничне болести, али нажалост, и велики број младих, наизглед потпуно здравих људи, преминуо је од короне. Зашто се то дешава, објаснила је др Даница Грујичић.

- Ја као лекар знам где могу да очекујем компликације код мојих пацијената и припремим се на то и предузмем све да избегнем компликације. Овде не могу да схатим како се дешава како су то млади људи, а пуно је младих људи умрло, који су наводно пре тога били здрави. Шта је то што је определило да они умру или имају изузетно тешку клиничку слику? Моје дубоко убеђење је да је то стање њиховог имуног система. Када бисмо сада ретроградно изанализирали све те људе, ја сам убеђена да бисмо нашли неки облик аутоимуне болести, које су апсолутно, тек оне су у епидемијској фази - рекла је она  гостујући на ТВ Хепи.

Др Грујичић је истакла да у Србији тренутно влада епидемија кардиоваскуларних болести, онколошких, али и аутоимуних болести.

- Ви имате сада младе жене које после једног, другог, трећег спонтаног побачаја тек схвате да имају неку аутоимуну болест, а довољна је једна таблета да се оне добро осећају. Међутим, људи се вуку по болницама или никоме и не говоре јер, данас ме боли глава, сутра кичма, прекосутра колено, јер то су крајње нетипични симптоми.

- Ја једино губитак тих младих људи могу да објасним заправо аутоимуном болешћу коју су имали, а нису ни знали. То је нешто што мора да нас забрине и на чему морамо да радимо - поручила је.

(Србија данас)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)