ЗАТВАРАЋЕМО ЛОКАЛЕ НА ЛИЦУ МЕСТА: Комуналци упозоравају и поред продужавања радног времена

Новости онлине

21. 12. 2020. у 14:21

ВРШИЛАЦ дужности секретара за послове комуналне милиције Иван Дивац апеловао је данас на угоститеље, власнике кафића и ресторана, да се придржавају мера које је данас донео Кризни штаб за ванредне ситуације и да не злоупотребљавају то што су мере олакшане.

ЗАТВАРАЋЕМО ЛОКАЛЕ НА ЛИЦУ МЕСТА: Комуналци упозоравају и поред продужавања радног времена

Кршење мера кажњаваће и комунална милиција

– Комунална милиција ће појачати контролу угоститељских објеката, посебно у периоду до 17 сати, како би установили да ли се у објектима емитује музика уживо и да ли је број људи у објекту већи од дозвољеног. Уколико затекнемо кршење мера, у потпуности ћемо примењивати овлашћења која су нам дата Законом о заштити становништва од заразних болести. То значи да ћемо затварати локале на лицу места – појаснио је Дивац.

Иван Дивац/Фото: ТВ Прва принтскрин

Он је подсетио да је Кризни штаб за ванредне ситуације Владе Републике Србије донео меру о попуштању забрана и ограничења радног времена угоститељских и трговинских објеката, те да је новина да објекти могу да раде до 20 сати, али са изузетком забране емитовања музике после 17 часова.

Он је још једном апеловао на све да поштују и не злоупотребљавају попуштање мера пред Нову годину како би се, додао је, наставило са трендом смањења броја оболелих од вируса корона.

(Телеграф)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)