ПОЧЕЛА СЕДНИЦА КРИЗНОГ ШТАБА: Ево шта ће разматрати српски епидемиолози, нове мере ступиле на снагу

Новости онлине

21. 12. 2020. у 07:57

ПОЧЕЛА СЕДНИЦА КРИЗНОГ ШТАБА: Ево шта ће разматрати српски епидемиолози, нове мере ступиле на снагу

Фото: Танјуг

НОВА седница Кризног штаба за борбу против корона вируса почела је данас у 8 часова, а осим што ће бити разматрана тренутна епидемиолошка ситуација, очекује се и да буду донете нове мере, како се очекује - релаксиране.

Епидемиолог Предраг Кон рекао је да медицински део Кризног штаба не подржава попуштање мера и додао да је препоручивао ограничење кретања за Нову годину у периоду од 19 часова до 5 ујутру, али да за сада за то нема потребе.

Он је рекао да је највећа подршка здравственим радницима до сада то што је већина прославила славу Светог Николе у кругу породице. 

У поноћ су на снагу ступиле нове мере, које подразумевају да страни држављани који долазе у Србију од данас морају да имају негативан пи-си-ар тест не старији од 48 сати.

Што се тиче наших држављана који улазе у Србију они ће морати да имају или негативан пи-си-ар тест, не старији од 48 часова или ће морати у обавезан карантин. Лекари истичу да су кључне мере и даље прекид контаката, дистанца и ношење маски, а имунизација која је пред нама се појављује као спас.   

Од данас је продужено и радно време биоскопа и позоришта до 21 сат.

Од почетка пандемије, у Србији су потврђена укупно 300.062 случаја коронавируса, а укупан број преминулих је 2.686.

Ситуација са коронавирусом у Србији је и даље озбиљна. Према последњем пресеку, тестирано је  више од 11.000 особа, а оболело је више од 3.500. Преминула су 54 пацијента.

У ковид болницама је број примљених и даље већи од броја отпуштених пацијената. У многим градовима, болнице су пуне. 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)