У ПОТРАЗИ УЧЕСТВОВАЛЕ СЛУЖБЕ ШЕСТ ОПШТИНА: Председник општине Деспотовац открио детаље спасавања двоје планинара

З.Г.

20. 12. 2020. у 22:25

НА интервенцији спасавања Милице Мирјанић (20) и Стефана Русова (27) из Београда учествовало је 80 припадника Министартсва унутрашњих послова из Јагодине, Бора, Kрагујевца, Зајечара, по 4 из УKП и УГП и Хеликоптерска јединица, припадника ВСЈ Јагодина, Kрагујевац, Пожаревац, Бор и Зајечар.

У ПОТРАЗИ УЧЕСТВОВАЛЕ СЛУЖБЕ ШЕСТ ОПШТИНА: Председник општине Деспотовац открио детаље спасавања двоје планинара

Фото: Приватна архива

У потрагу су били укључени мештани, ловци и шумари, као и припадници Горске службе спасавања. Све време потраге за несталим лицима био је присутан и командант Штаба за ванредне ситуације из Деспотовца председник општине Никола Николић.

- Након више од 15 сати од пријаве нестанка и интензивне потраге за Милицом и Стефаном, око 17:30 часова ПС Деспотовац је добила дојаву од ловца, који је ангажован од стране МУП-а, да су нестала лица пронађена на потесу Брезовица, у рејону општине Бољевац.

Потрага се спроводила упркос неприступачном терену и отежавајућим околностима због магле и временских услова, на претрази ширег подручја „Лисина“ и тока реке Ресаве све до врха Бељанице и у потесу према Бољевцу и Бору. У потрагу за лицима укључена је била и Хеликоптерска јединица МУП, специјалистички тимови за спасавање из рушевина Сектора за ванредне ситуације, службени пси, термовизијска опрема, уређаји за ноћно осматрање, јер је потрага настављена и у вечерњим часовима и условима смањене видљивости, и остала опрема за претрагу терена – наводи Николић.

Пошто је реч о територији која се обухвата шест општина, потрага је захтевала укључивање свих расположивих снага и људских и техничких ресурса МУП-а са тих територија.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)